BIST 10.459
DOLAR 32,29
EURO 35,11
ALTIN 2.476,74
HABER /  SPOR

Sağlamın galibiyet sevinci

Beşiktaş Teknik Direktörü Sağlam, geriden gelip kazanmalarını sevindirici buldu

Abone ol

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, geriye düşmelerine rağmen Gaziantepspor'u yenmelerinin sevindirici olduğunu söyledi.

Sağlam, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, ligde haftalar ilerledikçe ve ligin boyu kısaldıkça her puanın öneminin arttığını belirterek, "Özellikle kendi sahamızda oynadığımız maçlarda kesinlikle puan kayıplarına uğramadan hedeflere gitmek zorundayız. Bugün de böyle bir karşılaşma oldu" dedi.

Rakibin geçen hafta Fenerbahçe karşısında aldığı mağlubiyetin bugünkü oyun sistemlerine yansıyacağını bildiklerini vurgulayan Sağlam, "Biz de onların anlayışına göre sistemi kurguladık. İyi mücadele ettiler ve koştular. Gaziantepspor'daki oyuncuların hepsi de ligde yıllarca mücadele etmiş kaliteli oyuncular" diye konuştu.

Gaziantepspor karşısında yedikleri golün ardından biraz bocaladıklarını kaydeden genç teknik adam, "İlk yarının son bölümünde gol pozisyonları bulduk ve maçı 1-1 beraberliğe taşıdık. Soyunma odasına bu skorla gitmek bizim için olumluydu. İkinci yarı oyun disiplininden kopmadık. Oyuncularımız sabırla gol aradılar. Doğruları yaparak golleri bulduk. oyuncularımızı kutluyorum" dedi.

Transferde belirledikleri birkaç ismin bulunduğunu kaydeden Sağlam, "Transferde büyük rakamlar vermek istemiyoruz. Sıradan bir oyuncu da almak istemiyoruz. Eğer uygun şartlarda bir oyuncu alamazsak transfer yapmayacağız" şeklinde konuştu.

Sağlam, taraftarların maç sırasında herhangi bir oyuncuya veya teknik adama tepki göstermelerini mantıklı bulmadığını söyledi.

Taraftarların futbolcuların moralini bozmaktansa olumlu şekilde motivasyondan bulunmaları gerektiğini vurgulayan Sağlam, "Bu şekilde oyuncuların motivasyonunu üst seviyeye çıkarmalılar. Tepki gösterilmesi gerekiyorsa maç sonrası bu yapılmalı" diyerek sözlerini tamamladı.