BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şanlıurfada patlama

Şanlıurfa'da, bir görevlinin yakmaya çalıştığı kalorifer kazanı bomba gibi patladı

Abone ol

Şanlıurfa'da, bir görevlinin yakmaya çalıştığı 5 katlı bir apartmanın kalorifer kazanı büyük bir gürültüyle patladı. Ortalığı savaş alanına çeviren patlamada, 1 kişi yaralanırken, kazanın bulunduğu bölüm de çöktü.

Olay, Yenişehir Mahallesi Akçahisar Apartmanı'nda, bugün saat 19.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, kapıcı 30 yaşındaki Mehmet Demirli'nin yakmaya çalıştığı binanın kalorifer kazanı, bilinmeyen bir nedenle büyük bir gürültüyle patladı. Kazan dairesinde bulunan Demirli, çevrede bulunan vatandaşların yardımıyla dışarı çıkartıldı. Olay yerine çağırılan bir ambulansla Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne götürülen Demirli, başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Patlamanın ardından panik yaşayan apartman sakinleri kendilerini güçlükle sokağa atarken, patlamanın bomba olduğunu sanan Hikmet Türkmenoğlu fenalaşınca hastaneye götürüldü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan kalorifer kazanına müdahale ederek kısa sürede kontrol altına aldı.

Kazanın yıllık periyodik bakımının yapılmadığını iddia eden mahalle sakinleri, ehliyetsiz kişilerin bu işte çalıştırılmasına tepki gösterdi. Büyük bir gürültüyle patlayan kazanın bulunduğu bölümde camlar, tuğlalar çevreye saçıldı. Apartmanın girişinde hasar oluşturan patlamada, binanın alt kattın da bulunan bir bayan kuaför salonunda maddi hasar oluştu. 15 metre ileride bulunun bir bakkalın camı ise kazan dairesinden fırlayan demir parçası yüzünden kırıldı.