BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Peçeyle sınava girdi iddiası

Konya’da peçeli bir öğrencinin Açık Lise sınavına girdiği iddia edildi.

Abone ol

Eğitim ve Bilim İşverenleri Sendikası (Eğitim- İş) Genel Başkanı Yüksel Adıbelli'nin Konya’da peçeli bir öğrencinin Açık Lise sınavına girdiği iddiası üzerine, Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin soruşturma başlattı. Şahin, “Derhal soruşturma başlatıyorum. Peçeyle, çarşafla kimse sınava giremez” dedi. 

Adıbelli, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Kuntoğlu'nun “İster peçeyle ister türbanla sınava alınsın. Canı isteyen tutanak tutsun” dediğini, öğretmenlerin de tutanak tuttuğunu söyledi. Adıbelli, söz konusu tutanağın da Milli Eğitim Sınav Komisyonu'na gönderildiğini belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise bu açıklamanın ardından hemen harekete geçerek, “Açık Lise sınavlarında, bazı öğrenciler kimliklerinde fotoğraf olmadığı gerekçesiyle sınava alınmamış. Bir lisemizde türbanla sınava giren öğrenci hakkında tutanak tutulmuş. Bana bu olaylar intikal etti. Peçeyle sınava girildiği iddiasını yeni duydum. Derhal soruşturma başlatıyorum. Yasada, ‘Açık Liselerde kılık kıyafet serbestliği vardır’ diye yazıyor. Ancak kara çarşaf, peçe bunlar farklı şeyler. Soruşturma sonucunda gereken yapılacaktır” diye konuştu.