BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,58
ALTIN 2.387,17
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sağlam: Kazanacak gücümüz var!

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Galatasaray karşısında da kesinlikle kazanmayı hedefliyoruz” dedi.

Abone ol

Sezona Konyaspor galibiyeti ile başladıkları, Spor Toto Süper Ligi`nde ikinci hafta ligin zirvesi için önemli karşılaşmaların oynanacağını belirten başarılı çalıştırıcı, "Trabzonspor ile Fenerbahçenin oynayacağı karşılaşma ile, haftanın en önemli maçlarından biri de bizim Galatasaray ile oynayacağımız maç olacak" dedi.

Ertuğrul Sağlam, "Tabii ki iki takımın ligdeki hedefleri itibariyle kesinlikle puan kaybına tahammülün olmadığı bir karşılaşma olacak. Galatasaray`ın ilk hafta kaybetmesi onlar açısından bu karşılaşmayı daha da önemli hale getiriyor. Dün oynadıkları Avrupa kupası maçında da kazanamamış olmaları, bizimle oynayacakları karşılaşmada taraftarların ve takımın beklentisini biraz daha üst seviyeye çıkardı" diye konuştu

‘3 PUANI ALACAK YETENEĞİMİZ VE GÜCÜMÜZ VAR’

Geçen sezonun şampiyonu olarak sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Sağlam, "Hem iyi mücadele, hem iyi bir futbol, hem de biraz kısır olmasına rağmen kazanarak sezona başlamak bizim adımıza sevindiriciydi.

Galatasaray karşısında da kesinlikle kazanmayı hedefleyen oyun anlayışıyla sahada mücadelemizi verip, gelecek adına bizi umutlandıracak hem futbol kalitesini, hem de sonucu almak isteyeceğiz.

Şuan içinde bulunduğumuz durum, ortaya koyduğumuz futbol değerleri ve verdiğimiz mücadele kesinlikle Galatasaray karşısında bizim de üç puanı alacak gücümüz ve yeteneğimizin olduğunu ortaya koyuyor" diye konuştu.

HER TÜRLÜ SONUCA AÇIK BİR KARŞILAŞMA

Bu gibi karşılaşmalarda ortaya çıkacak her türlü sonucun futbolun içinde normal karşılanması gereken sonuçlar olacağını belirten Sağlam, "Galatasaray`ın kazanması da, Bursaspor`un kazanması da, ortaya çıkacak beraberlik de normal sonuçlardır. Her türlü sonuca açık bir karşılaşma oynanacak.

Biz tabii ki hem 3 puanla başladığımız ligde serimizi devam ettirmek, hem ligin ilk haftalarında zirveye yerleşebilmek, hem de gelecek adına zirve mücadelesi konusunda taraftarımıza umut aşılamak için iyi bir mücadele ve iyi bir sonuç alarak şehrimize dönmek isteyeceğiz" şeklinde konuştu.

İNSUA’NIN DURUMU CUMARTESİ GÜNÜ BELLİ OLACAK

Takımda geçtiğimiz hafta Konyaspor maçında sakatlanıp oyundan çıkan Turgay`ın sakatlığının devam ettiğini belirten Sağlam, "Galatasaray maçında Turgay`dan faydalanamayacağız. İnsua takımla beraber antrenmanlara başlaması sevindirici.

Bunun dışında herhangi bir eksiğimizin olmaması, Galatasaray karşısına da yine ideale yakın bir oyuncu yapısıyla çıkmamazı sağlayacak bir durum. İnsua şu anda iyi durumda.

Ama fiziksel olarak antrenmanlara yeni başladığı için takımdan biraz geride. Haftasonu onu ne şekilde kullanırız bunun kararını vermedik. En net cumartesi günü kararımızı vereceğiz" dedi.

BİZİ GELECEK ADINA UMUTLANDIRDILAR

Bursaspor`a yeni katılan Stepanov ve Nunez`in Konyaspor maçındaki performanslarını değerlendiren Sağlam, şunları söyledi:

"Nunez bizim takip ettiğimiz bir oyuncu. Tabii ki Stepanov ve Nunez ilk defa bu takımla maç oynadı. 10-15 dakika oyunlarla takıma adaptasyonlarını çalıştık.

Ama o kadar kısa süre içerisinde, taraftarlarımızın beğenisini kazanmaları bizim açımızdan çok önemli. İlk izlenimler önemlidir. İki oyuncumuzun da bireysel ve takım performanslarına katkıları beklediğimiz seviyedeydi. Daha fazlasını da bekliyoruz. Bizi mutlu ettiler.

Şuna kesinlikle yürekten inanıyorum; bundan sonraki dönemde takım arkadaşlarıyla uyumları daha üst seviyeye çıkacağını düşünürsek, takım oyuna adaptasyonlarını daha iyi olacağını düşünürsek katkıları daha üst seviyede olacaktır. İlk maçlardaki istekleri gelecek adına bizi sevindirdi."