BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.381,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Saadet Partisi'nde istifa depremi

Saadet Partisi, 11 Temmuz'da yapılan Olağanüstü Büyük Kongre ve sonrasında yaşananların ardından gelen bu istifa haberiyle sarsıldı...

Abone ol

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mustafa Akkaş, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Akkaş, yaptığı yazılı açıklamada, 11 Temmuz’da gerçekleştirilen Olağanüstü Büyük Kongre ve sonrasında yaşananların camialarına büyük zarar verdiğini belirtti.

Bu olumsuz sürecin gün geçtikçe daha da büyüme eğilimi gösterdiğini kaydeden Akkaş, istifası ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye’nin dört bir tarafından tıpkı bir düğün evine gidiyor gibi sevinç ve umut duygularıyla Ankara'ya gidenler, yaşanan olumsuzluklar sebebiyle maalesef dönüşte cenaze evinden döner gibi bir üzüntü ve hüzün yaşamışlardır.

Kongre günü sadece bir liste anlaşmazlığı olarak ortaya çıkan problem krizin iyi idare edilemeyişi sebebiyle her geçen gün safların ayrıştığı bir bölünme aşamasına doğru hızla sürüklenmektedir. Gökdelenin tepesinden kristal vazo aşağıya doğru hızla düşmektedir ve krizin doğduğu günden bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da her hangi bir tedbir alınmazsa vazo paramparça olacaktır."


Tarihin 10 yıl sonra yeniden tekerrür ettiğini ve bugün de benzer yanlışların içine düşüldüğünü belirten Akkaş, şunları belirtti:

"Üzülerek belirtmek gerekir ki Ankara’ya hakim olan anlayış ’nasıl bir arada oluruz’ sorusuna cevap arayıp bu doğrultuda çözüm arayışına giren bir anlayış değildir. Bütün bu olumsuzluklara rağmen her şeyin bitmiş olduğu kanaatinde olmadığım gibi ümidimi de tamamen yitirmiş değilim. Her ne kadar savaş gittikçe şiddetlenmekte ise de barış için hala imkanların olduğu düşüncesindeyim.

Bu sebeple almış olduğum istifa kararının bir kaçış, bir terk ediş olarak değil savaşa taraf olmayan ve savaşın bitmesini isteyen birinin haykırışı olarak değerlendirilmesini istiyorum. Böyle bir istifa ile dikkatleri ’ne oluyoruz, nereye gidiyoruz?’ sorusuna odaklamak için bu yolu seçiyorum."