BIST 10.145
DOLAR 32,27
EURO 34,97
ALTIN 2.456,77
HABER /  GÜNCEL

Sağılacak inek miyim? Kaz kafalı mıyım?

Bu sorular bir reklam sloganı. Ama bu reklamı kimin yaptığı belli değil!

Abone ol

Mersin'de bir alış veriş merkezinin isimsiz olarak billboardlarda yaptığı reklam esnafın tepkisini çekti.

Mersin Dayanıklı Tüketim Malları Satıcıları Dayanışma Derneği (MERSAD) Başkanı Özcan Demir, reklamlarda yer alan ifadelerin Mersin halkını ve tüketicisini rencide edici ve aşağılayıcı boyutlarda olduğunu söyledi.
Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın açıklaması yapan Demir, altında hiçbir firmanın ismi olmadan yayınlanan reklamların "Bilgisayara fazla para ödeyecek kadar kaz kafalı mıyım?" Fotoğraf makinesi alırken sağılacak inek miyim?" gibi talihsiz ve aşağılayıcı ifadeler içerdiğini kaydetti.

Demir, "Şimdi değerli Mersin halkına soruyoruz. Mersin'de yaşayanların alışveriş yaparken kaz kafalı, kuş beyinli, inek olduğunu varsayan ve bu varsayıma dayanarak bizleri bu konuda uyarmayı kendine görev edinen bu akıl dane kimdir? Marka ve mağaza adı vermeksizin bilgisayar, cep telefonu, buzdolabı, fotoğraf makinesi gibi ürün kategorisi belirtip, adı, markası ve modeli belirtilmeyen ürünler üzerinden ucuzluk şaklabanlığı yapan, altına adını dahi yazmaktan çekinen bu istismarcı kimdir? Kendi adını ortaya koymadan bütün Mersinlileri koyun, inek, kaz kafalı ve kuş beyinli varsayan kendisi dışındaki Mersin esnafının kazıkçı, pahalıcı, müşterilerini aldatan ve dolandıran olduğunu ima eden bu mesajın sahibi kimdir?" diye sordu.

Konunun takipçisi olacaklarını ifade eden Demir, Mersin tüketicisinin ve esnafının hakkını aramak üzere MTSO ve ESOB'u göreve çağırdı. Demir, konuyu Rekabet Kurulu ve Reklam Özdenetim Kurulu'na taşıyarak, yasal yollardan hak arayışına gireceklerini de sözlerine ekledi.