BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kafatasından yeni bir kemik çıktı

Tam 59 yıl önce takılan takılan platinin alınması gerekiyordu. Ameliyata giren doktorlar şaştı kaldı.

Abone ol

1950 yılında geçirdiği kazada kafatası kemiklerinin bir kısmını kaybeden bir adamın kafasında çıkan yeni kemik, tüm doktorları şaşkınlığa uğrattı.

72 yaşındaki Gordon Moore, tam 59 yıl önce arabasıyla kaza yapmış, ve zedelenen kafatasına metal platin takılmıştı. Moore geçtiğimiz yıla kadar kafasındaki platinle yaşamış, ancak doktorlar platinin artık alınması gerektiğine karar vermişlerdi.

Ancak, Ağustos ayında yapılan ameliyata giren doktorlar adamın kafatasında yeni bir kemiğin geliştiğini fark etti. Moore’un kırılmış olan kafatasında kaşının üstünde yeni bir hareketlenme vardı. Yeni çıkan kemik ise Newcastle’lı emekliyi yeni takılacak olan platinden kurtarmıştı. Bu durum Moore’a bu yaşında yeni bir hayat hediye etti.

Şaşkın adam bu durumu şöyle anlattı: "Başta çok şaşırdım ama sonra çok sevindim. Yıllar sonra tekrar kendi kafatasıma kavuştum. Sanırım çok şanslıyım, hayatımın geri kalan kısmında metal platin olmayacak böyle bir durumla karşılaşabileceğimi hiç sanmazdım.”

Doktorları daha çok şaşırtan durum ise, çıkan yeni kemiğin aynı eski metal platin büyüklüğünde olmasıydı.

Uzman nörolog Param Bhattahiri ise konuyla ilgili ; "Bir çocukta yeni bir kafatası çıkması şaşılacak bir şey değil, ama bu yaşta hakikaten garip bir durum. Böyle bir şey hiç görmedim duymadım, literatürde de okumadım." dedi.

İŞTE O KAFATASI

[PAGE] [PAGE] [PAGE]