BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.440,05
HABER /  GÜNCEL

Sadece yasak ilişki yaşadım dedi ama...

Samsun’da, meydana gelen baltalı cinayette yargılanan 39 yaşındaki Engin Payaz ile eşi hakkında ömür boyu hapis cezası istendi.

Abone ol

İlkadım İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 2008 yılı Mart ayında meydana gelen olayda, inşaatlarda çalışan 2 çocuk babası Engin Payaz, eşi Rehya Payaz ve arkadaşı Sebahattin Yener ile birlikte kendi evinde alkol almaya başladı.

Aldığı alkolün etkisiyle Engin Payaz sızarken, genç kadın ile Yener başka odada cinsel ilişkiye girip uyuya kaldı. Gece geç saatlerde uyanan Engin Payaz, eşi ile arkadaşını aynı yatakta uyurken görünce odun kesmekte kullandıkları küçük baltayı Yener’in başına vurarak öldürdü. Ardından da tuvalete taşıdığı cesedi 10 parçaya bölüp çuvallara koyarak Mert ırmağına attı. 4 gün sonra ihbar üzerine eve gelen polis Reyha ve Engin Payaz çiftini gözaltına aldı.

SERBEST BIRAKILAN KADIN TEKRAR TUTUKLANDI

Engin Payaz ’planlayarak adam öldürmek’ suçundan, eşi Reyha Payaz ise delilleri yok etmek suçundan tutuklandı. 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan iki sanıktan Reyha Payaz kendisinin cinayete karışmadığını, sadece eşinden korktuğu için delilleri yok ettiğini söyleyince, 2010 yılı Eylül ayında üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığı dikkate alınarak tahliye edildi. Ancak, bu kararın ardından Yener ailesinin avukatı Ata Giritli, yeni bulunan deliller ile birlikte Cumhuriyet Savcılığına başvurarak, Reyha Payaz hakkında ’cinayete iştirak’ suçundan ikinci bir dava açılmasını sağladı. Bu dava diğer davayla birleştirilince Payaz çifti tekrar birlikte yargılandı. Tutuksuz yargılanan genç kadın geç Mart ayında ’kaçma şüphesi olduğu’ gerekçesiyle bir kez daha tutuklandı.

Duruşmaya katılan Engin Payaz daha önceki savunmalarını tekrar ederek cinayete eşinin katılmadığını, eşinin suçsuz olduğunu öne sürdü. Reyha Payaz da olay anında kendisinin uyuduğunu ileri sürürek, "Ben gürültüye uyandım. Eşim bana bir tokat vurunca bayılmışım. Ben hiç bir şeye karışmadım. Sadece yasak bir ilişkim yaşadım" dedi.

SAVCI: ÖLDÜRME KASTIYLA EVE ÇAĞIRMIŞLAR

Cumhuriyet savcısı ise, Reyha Payaz’ın olay akşamı Sebahattin Yener’i öldürme kastıyla eve çağırdığını, Engin Payaz’ın da dolaba saklanarak çocuklarını bir odaya kapadıklarını belirterek, her iki sanığın planlayarak adam öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Sanık ve avukatları savunma yapmak için süre isteyince duruşma erteledi.

MAHKEME KENDİ RIZASIYLA DEDİ AMA...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

MAHKEME KENDİ RIZASIYLA DEDİ AMA...

Samsun’da, 14 yaşındaki N.D. ile ilişki kurduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan evli ve 1 çocuk sahibi olan 25 yaşındaki Necmi Çavuş, 8 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Çavuş, son savunmasında “Birlikte alkol alıp uçucu madde kullanıyoruz. Rızasıyla seviştik. Ailesinden korktuğu için benden şikayetçi oldu” diye ifade verdi.

screen-shot-2012-09-24-at-9.38.03-am.png

Necmi Çavuş hakkında ‘15 yaşından küçük kıza tecavüz etmek’ ve ’hürriyetinden yoksun bırakmak’ suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Çavuş, Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada suçu kabul etmezken N.D. sanıktan şikayetçi olmadığını söyleyip, “Ailemden korktuğum için şikayetçi olmuştum” dedi. Mahkeme heyeti, Necmi Çavuş’a toplam 8 yıl 25 gün hapis cezası verdi.

BAGAJDAKİ MUTFAK TÜPÜ PANİK YARATTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

PANİK YARATAN TÜP

Antalya’da bir benzin istasyonuna bagajında mutfak tüpü ile bırakılan araç paniğe neden oldu.

Olay saat 23:00 sırasında Muratpaşa İlçesi Yeşildere Mahallesi Aşık Veysel Caddesi üzerindeki bir petrol istasyonunda meydana geldi. Kent merkezindeki bir rentacardan 3 günlüğüne araç kiralayan İ.Ö. isimli şahıs, Adana, Mersin illerini dolaştıktan sonra Antalya’ya geldi. İ.Ö.’nün aracı rent acara teslim etme süresi ise bugün saat 15.00’da dolduğu öğrenildi. 07 SAM 50 plakalı aracın teslim edilmediğini gören GPRS’ten inceleme yaptı. Yapılan incelemede aracın saat 15:00’da bir petrol istasyonuna bırakılarak kontak anahtarının da istasyondaki markete teslim edildiği belirlendi. Aracı kiralayan İ.Ö.’nün aracın 3 günlük ücretini peşin ödediği öğrenildi.

İstasyona gelen rent acar yetkilileri aracı teslim aldıktan sonra bagaj kapağını hafif açtıklarında mutfak tüpü ile karşılaşınca paniğe kapıldı. Aracın gezdiği güzergahlardan da şüphelenen rent acar yetkilileri bomba olma ihtimaline karşı durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Cadde ve istasyon araç trafiğine kapatıldı. Kıyafetlerini giyen ekipler araba üzerinde yaklaşık yarım saatlik bir inceleme yaptı. İncelemenin ardından mutfak tüpünün boş olduğu belirlendi. Rapor tutuşmasının ardından araç rent acar yetkililerine verildi. Aracın temiz çıkmasının ardından cadde araç trafiğine açıldı.

BURSA'DA MUCİZE KURTULUŞ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]BU ARAÇTAN SAĞ ÇIKTI

Bursa'da alkollü ve aşırı hızlı olduğu iddia edilen aracın sürücüsü, park halindeki otobüse arkadan çarptıktan sonra kendi aracının altında kaldı. Arcın altından 112 Acil Servis ve İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile çıkartılan genç sürücü hastaneye kaldırıldı.

screen-shot-2012-09-24-at-9.44.59-am.png

Bursa'da alkollü ve aşırı hızlı olduğu iddia edilen aracın sürücüsü, park halindeki otobüse arkadan çarptıktan sonra kendi aracının altında kaldı. Arcın altından 112 Acil Servis ve İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile çıkartılan genç sürücü hastaneye kaldırıldı.

Kaza, 04.00 sıralarında Merkez Osmangazi ilçesi Veysel Karani Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde meydana geldi. Aşırı hız ve alkollü olduğu iddia edilen Kamil Demir kullandığı 16 ED 296 plakalı aracının direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ile park halindeki otobüse arkadan çarptı.

Çarpmanın etkisiyle savrulan aracın ön camından fırlayan Demir, kullandığı aracın aracın altında kaldı. 112 Acil Servis ve İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile aracı altından çıkartılan genç sürücü, Şevket Yılmaz Eğitim Ve Araştırma hastanesine kaldırıldı. Yolda kalbi duran Kamil Demir, hastanede yapılan kalp masajı ile hayata döndürüldü. Evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenilen Demir'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.