BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.430,70
HABER /  DÜNYA

Saddam'ın hazinesi sinemaya taşınıyor

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in Irak Ulusal Müzesi'nde bulunan hazinesinin oluşturduğunu bildirdi.

Abone ol

Bonanza dizisinin yönetmeni olarak ünlenen Kandur, filmin konusunu, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in Irak Ulusal Müzesi'nde bulunan hazinesinin oluşturduğunu bildirdi.

Kandur, isminin, ''Çöl Geçidi'' ya da ''Çöl Kavşağı'' olacağını kaydettiği filmin, Amerika'nın Irak'ı işgaliyle birlikte Ulusal Müze'deki tarihi eserlerin soyulmasını farklı bir açıdan ele alacağını ve Irak Ulusal Müzesi'ndeki eserlerin başına gelenleri gözler önüne sereceğini ifade etti.

''5 MİLYON DOLARLIK BİR FİLM OLACAK''

Filmde, biri erkek diğeri kadın 2 ana karakter olduğunu, erkek olan karakterin ismini Ahmet olarak belirlediklerini bildiren Kandur, ''Ahmet, Irak'ta güvenlik güçlerinin başında bulunan bir isim. İnterpol tarafından o birliklerin başına gönderiliyor ama, İnterpol'e de Türkiye'den gönderilen bir isim. Bu anlamda da onu oynayacak kişinin Türk olmasını istedik. Bu filmde biraz aksiyon, biraz drama izleyeceğiz. Ama orada asıl göreceğimiz şey, tarihi bir gerçeğin açığa çıkması. Filmde, gerçeklerin o dönemde anlatıldığı gibi değil, farklı olduğunu ispat edeceğiz. Film için 5 milyon dolar kaynak ayrıldı'' dedi.