BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Terörü bitirecek formülü açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik terörle mücadeleyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Abone ol

Bir devlet için teröristle mücadele nasıl bir görevse aynı şekilde "işsizlik terörü"yle de mücadele de devletin bir görevi olması gerektiğini söyleyen Çelik, '"Teröristle bir mücadele var bir de işsizlikle bir mücadele var. İşini kazanmış olan bir insanın terörle ilişkisinin kesileceğini düşünüyorum."dedi

"İŞSİZLİK TERÖRÜNÜ BİTİRECEĞİZ"

Takvim'den Ömer Süt'e konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Teşvik paketinin 6. bölgesinde yer alan 15 ilden diğer bölge ve illere göç yaşandığını dile getiren Bakan Çelik, bunun sebebini de terör olaylarına bağladı. Bir devlet için teröristle mücadele nasıl bir görevse aynı şekilde "işsizlik terörü"yle de mücadele de devletin bir görevi olması gerektiğini söyleyen Çelik, böylelikle bölgedede yaşanan sorunların ortadan kalkacağını dile getirdi. "İşsizlik terörü"ne vurgu yapan Çelik, şunları söyledi:

"Teröristle bir mücadele var bir de işsizlikle bir mücadele var. İşini kazanmış olan bir insanın terörle ilişkisinin kesileceğini düşünüyorum. Yalnız bu unsuru değil, başka unsurları da devreye koymak gerekiyor. Onlarla ilgili olarak da yerelde çalışıyoruz. Bunun neticesinde Türkiye'de işsizliği yüzde 9,8'e kadar düşürdük."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hedeflerinin Şanlıurfa'yı Bursa yapmak olduğunu açıkladı. Şanlıurfa'nın Bursa seviyesine gelmesi gerektiğini dile getiren Çelik, 'Böyle hedefleri koymazsanız Türkiye'de bölgeler arasındaki dengesizliği gideremezsiniz' dedi.

CAZİBE MERKEZİ ŞANLIURFA

Teşvik paketinde 6.bölgede yer alan 15 ilden en şanslı ve avantajlı olanının Şanlıurfa olduğunu söyleyen Çelik, bu ilimizin teşviklerden maksimum yararlanacağını sözlerine ekledi. Bakan Çelik bunun nedenleri de şöyle sıraladı:

-Şanlıurfa huzurlu bir şehir...
-Arazisi hem tarıma hem de sanayiye uygun...
-Bugün dezavantaj gibi görünen Suriye sınırı, yarın Ortadoğu'ya açılması sebebiyle son derece önemli.
-Genç bir nüfusa sahip...

Bu potansiyelleri birleştirdiğinizde Şanlıurfa'nın basamakları hızlı çıkması için bir neden olmadığını sözlerine ekleyen Çelik, Urfa için hedeflediğimiz 4 yılda 400 projenin 150'ye yakınının gerçekleştiğini açıkladı.

Yeni teşvik paketiyle ilgili olarak çok önemli açıklamalar yapan Bakan Çelik, konuyla ilgili olarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölgeler arası eşitsizliği gidermeye çalışan ve cari açığı aşağıya düşürecek bir teşvik sistemi olan bu paketle aynı zamanda uluslararası sermayeyi de bölgeye çekmeyi planlıyoruz. Bu alanların üçü de önemli. Yüksek teknolojinin buraya gelmesi,ara malı ithalatı değil, ara malı üretiminin teşvik edilmesini hedefliyoruz. Bir de bölgesel olarak baktığımızda istihdama dayalı teşvikler önem arz ediyor. Urfa'da imal edilen ir mal ile Kocaeli, Bursa ya da İzmir'de üretilen bir mal arasında işçilik maliyetleri açısından büyük bir fark var. Müteşebbis, Urfa'da yüzde 30'luk işçi maliyetinden kurtulmuş olacak. Başka bir ifadeyle 5 milyonluk bir yatırım yapan yatırımcı, 6,5 milyon geri dönüşüm alacak. İşte teşvik paketinde yer alan 6. bölge böyle bir yer... Cazibe merkezi haline gelecek Şanlıurfa aynı zamanda bölgenin de yıldızı olacak.

TÜRKİYE'NİN 2023 HEDEFİNDE ŞANLIURFA'NIN ROLÜ

500 milyarlık 2023 ihracat hedefinde, Şanlıurfa'nın gerek tarım ürünleriyle gerek işlenmiş tarım ve sanayi ürünleriyle gerekse sanayi yatırımlarıyla Türkiye'nin o hedefe ulaşmasında ana lokomotif illerden bir tanesi olacağını söylüyoruz. Bu teşvik sistemi bunun alt yapısını oluşturuyor. Diğer taraftan biz de diğer alt yapı hizmetlerinin oluşturuyoruz. Böylece topyekün, Şanlıurfa'nın kalkınma hamlesini başlatmış olduk."


"URFA'YI BURSA YAPACAĞIZ"

Kendisine Şanlıurfa'yı Bursa seviyesine getirme hedefi koyan Çelik, Urfa için 4 yılda 400 proje gerçekleştirecek. Şanlıurfa'nın 2012 içerisinde Büyükşehir olacağının da müjdesini veren Çelik, "Urfa, Bursa seviyesine gelmeli. Başka türlü bölgeler arasındaki dengesizliği gideremezsiniz. Urfa'nın hedefi Bursa olmalı. Bu hedef doğrultusunda öncelikle Urfa'nın hastane, yol gibi alt yapı ihtiyaçlarının yanınında kadınlar ve gençlere yönelik sosyal projeler de gerçekleştireceğiz" diye konuştu.