BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kar eridi Muş'u sel aldı

Son 20 yılın en yağışlı kış mevsiminin yaşandığı kentte eriyen karlar vatandaşları korkutuyor.

Abone ol

Karların erimesiyle birlikte adeta denize dönen Muş Ovası’nda, vatandaşlar hayvanların samanlarını ilkel sal olan ve yörede 'Kelek' denilen araçlar üzerinde taşıyor.

Su seviyesinin her geçen gün arttığı merkeze bağlı Sungu beldesindeki bazı evlerde yaşayan vatandaşlar evlerini tahliye etti. Hayvanlarını ahırlardan çıkaramayan vatandaşlar, samanları da ilkel sallarla taşımaya başladı. Beldeye bağlı Kültür Mahallesi’nde ikamet eden Karabaş ailesine ait 10 büyükbaş hayvan ahırlardan çıkartılamadı.

Ahırda nöbet tutan Karabaş ailesinin fertleri, su seviyesinin artması halinde hayvanların telef olmasından endişe duyduklarını söylediler. Her gün hayvanlarına kelekle saman taşıdıklarını belirten Azdullatif Karabaş; “Karların erimesinin ardından evimiz su altında kaldı. Biz de evi tahliye ettik. Şu anda ahırda 10 tane büyükbaş hayvanımız var. Her gün hayvanlar için saman taşıyoruz. Yani hayvanlar için nöbet tutuyoruz. Su seviyesi yükselirse hayvanlarımız telef olur. Her yıl bu çileyi çekiyoruz. Bu bölgede birkaç menfez yapılsa bu çile sona erecek” diye konuştu.