BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.437,41
HABER /  SAĞLIK

Saç telinden milyon kat ince prezervatif

Saç telinden milyon kat ince, buna karşılık elmastan bile daha dayanıklı grafen, prezarvatif oluyor.

Abone ol

Indepedent'ın bugün baş yazılarından birini ayırdığı konu, 'grafen' adlı mucizevi madde. Prezervatif yapımında kullanılan bu madde saç telinden milyon kat ince..

''O kadar mükemmel bir madde ki inanması zor'' diyen gazete, İngiltere'de icat edilen grafenin süper esnek, süper sağlam, süper hafif ve aynı zamanda süper ince özellikleriyle modern zamanların en heyecan verici bilimsel gelişmelerinden biri olduğunu yazıyor.

Independent, karbondan imal edilen ve tek bir atom inceliğinde olan grafeni gündelik hayatta kullanıma sokmak için laboratuvarlarda kıran kırana bir araştırma yarışının süregittiğini bildiriyor.

HEM HAFİF HEM SAĞLAM

Gazeteye göre, hem inanılmaz hafif hem de bir o kadar sağlam olması, otomobil ve uçak imalatında çığır açabileceği gibi, elektronikten tutun su sterilizasyonuna değin daha birçok sektörde grafen devrimi kapıda olabilir.

SAÇ TELİNDEN MİLYON KAT İNCE

Independent, grafenin prezervatif üreticileri için de büyük umutlar vaadettiğini yazıyor.

Araştırmacılar, grafenden prezervatiflerin daha sağlam olduğu için daha güvenli, daha ince olduğu için de daha zevkli bir seks deneyimine olanak sağlayacağını tahmin ediyor.

Independent, saç telinden bir milyon kat daha ince olup, elmastan daha dayanıklı özelliklere sahip bir prezervatifin üretim araştırması için, Aids'e karşı verdikleri mücadele ile bilinen Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın İngiltere'de bir üniversiteye bağış yaptığına işaret ediyor.