BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.435,66
HABER /  DÜNYA

Siyasetin dilinden vekiller de şikayetçi

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, “Milletvekillerinin yüzde 50’si, Mecliste kullanılan dili sert ve kaba buluyor” dedi. <br/>CHP İstanbu...

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, “Milletvekillerinin yüzde 50’si, Mecliste kullanılan dili sert ve kaba buluyor” dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, TBMM’de milletvekillerine yönelik yaptığı anket ile ilgili yaptığı açıklamalarını bugün de sürdürdü. TBMM’de 550 milletvekilinden 70 kişinin cevap verdiği anketin sonuçlarına göre milletvekillerinin en çok TBMM’de kullanılan dilden şikayetçi olduklarını söyleyen Ekşi, 70 milletvekilinden 64’ünün anketteki bu soruya cevap verdiğini belirterek, milletvekillerinin Mecliste kullanılan dili sert ve kaba olarak nitelendirdiklerini açıkladı. Ekşi, ”Ankete katılanların yüzde 50’si Mecliste kullanılan dili sert ve kaba bulduğunu ifade ediyor” diye konuştu.
Ankete göre milletvekillerinin aldıkları ödenek ve yollukları az bulduklarını ifade eden Ekşi, ”Ankete katılan milletvekillerinin aldıkları maaşın azlığından yakındıkları anlaşıldı” şeklinde konuştu. Salı günlerin TBMM’de yapılan halka açık grup toplantılarından milletvekillerinin büyük bir kısmının şikayetçi olduklarını açıklayan Ekşi, “Yanıt verenlerin yüzde 48’i bu açık toplantılardan şikayetçi olduğunu ifade etti. Yüzde 32’si şikayetçi olmazken, yüzde 4’ü ise grup toplantılarından memnun oldukları yönünde ifade belirtti” ifadelerine kullandı.
Ekşi, Sadık Yakut’un açıklamalarının sorulması üzerine, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. yılında böyle bir mütalaayı Meclis Başkanvekili sıfatı taşıyan bir saygı değer zattan duymuş olmak beni çok üzdü. İşgal ettiği makamın ruhuna da Türkiye Cumhuriyeti’nin ona ve bu millete kazandırdıklarına çok uygun olduğunu zannetmiyorum. Kendisinin eğitimci olduğunu düşünmüyorum, çağdaş eğitim sistemlerini incelerse bu kanaatini değiştireceğini zannediyorum" dedi.
(İHA)