BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,21
HABER /  GÜNCEL

Sabır bitti! Yasamızı istiyoruz

İMD Genel Kurul toplantısına bu istek damgasını vurdu. "Sorunlu değil sorumlu gazeteci" olmak istiyoruz diyen internet medyası yasasını istiyor.

Abone ol

İnternet Medyası genel kurulunu yapıyor. Sanal alemin lider kurumları yasadan yana dertliydi.

İMD Derneği Başkanı Hadi Özışık da bu durumu "Biz sorumlu değil sorunlu gazeteciyiz" sözleri ile özetledi.

Genel Kurul'un açılışında konuşan Hadi Özışık, bundan sonra alacağımız yol elimizdeki yasa taslağının basın yasasına eklenmesi diye konuştu.

İnternet gazeteciliğinin geleceği konusunda adımlar attıklarını belirten İMD Derneği Başkanı Özışık, bu yasayı çıkarmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Özışık, "Hepimiz üzerimize düşeni yapıyor muyuz? Neden sahip olduğumuz gücü kullanmıyoruz. Niye hepimiz sitelerimizin tepesine "Yasamı istiyorum" diye bir banner koymuyoruz" dedi.

BU ODADA GİZLİ GÜÇ VAR

İMD Genel kurulunda şu anda denetim kurulu raporu okunuyor... Spor X'den denetim kurulu üyesi İlkan Gökyılmaz, raporu okumadan önce önemli bir noktaya dikkat çekti. Gökyılmaz, "Buradaki en önemli sorun mali güç. Bir yerimiz yok. İnternethaber'den yer desteği alıyoruz. Oysa bu odada gizli bir güç var. Artık kendimize ait bir yer tutabilmeliyiz" dedi.


Haber 7'den Ünal Tanık ise İMD'nin belli bir gelire kavuşturulması gerektiğini söyledi. Bunun için de reklama önem verilmesi gerektiğini kaydetti.