BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL

Yırtık ayakkabının hikayesi!

23 Nisan'ın en can acıtan görüntüleriydi. Yırtık bir çizmeyle okul bahçesinde düm tek tek oynayan Gül kızın hikayesi ortaya çıktı.

Abone ol

Van’ın Ortanca köyünde anasınıfı öğrencisi 6 yaşındaki Gül Aydın’ın tören ayakkabılarını evde unutmasıyla ortaya çıkan “yırtık çizme” görüntüsü, Türkiye’yi ayağa kaldırdı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 23 Nisan törenlerinde yırtık lastik çizmesiyle dans eden öğrencinin fotoğrafı nedeniyle duygusal anlar yaşadı. Gazetelerde yayımlanan fotoğrafı gören Çelik, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne talimat vererek bu okuldaki öğrencilere yardım edilmesini istedi.

TÖREN AYAKKABISINI EVDE UNUTMUŞ

Aydın’ın ayağındaki yırtık sarı çizmeleri gören yüzlerce hayırsever, yardım için telefonlara sarıldı. Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, 23 Nisan gösteri ekibindeki her öğrenciye kıyafet ve ayakkabılarının verildiğini, yırtık çizmeyle gösteriye çıkan öğrencinin de kendisine verilen tören ayakkabısını evde unuttuğunu açıkladı. Olayla ilgili okul yöneticilerinden bilgi aldığını belirten Yıldız, şunları söyledi:

HER KIYAFET İÇİN 7 LİRA

“Çocuklar bir gösteri hazırlamış. Kıyafetlerini de okul idarecileri ve öğretmenleri belirliyor. Kostümler için 7 TL para toplanmış. Durumu kötü olan ailelerin çocuklarından da para alınmamış. Minik kızımız maalesef gösteriye yetişme telaşıyla ayakkabılarını unutunca, ortaya böyle bir manzara çıkmış. Bu durum bizi çok üzdü.”

BABASI İSTANBUL'DA İNŞAAT İŞÇİSİ
 

[PAGE]



Yırtık çizmeleriyle dans eden minik Gül için yetkililer harekete geçti.Ortanca köyünde, yaşanan gelişmelerden ve fotoğrafının gazetelerde yer aldığından habersiz olan Gül Aydın’ı dün, 3 - 10 yaşlarındaki 4 kardeşiyle oynarken buldu. Anne Nubar Aydın, eşi Mehmet’in İstanbul’da inşaat işçiliği yaptığını belirterek “Maddi durumumuz iyi değil. Eşim 6 ayda bir köye geliyor, çok az para gönderiyor. Çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyoruz” dedi. Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, pazartesi günü köye gideceğini de belirterek
“Bu okulda öğrencilere daha önce yardım yaptık. Yine gideceğim, ihtiyaç varsa yardım yaparız” dedi.
[PAGE]