BIST 10.061
DOLAR 32,38
EURO 34,66
ALTIN 2.395,52
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Saadet Partisi Somali'ye heyet gönderdi

Saadet Partisi, son 60 yılın en büyük kıtlık ve kuraklık felaketiyle karşı karşıya bulunan Somali’ye heyet gönderdi.

Abone ol

Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmaz'ın başkanlık edeceği heyetin, bir hafta boyunca bölgede incelemelerde bulunacağı, tespit ve önerilerini rapor haline getireceği bildirildi.

Somali'ye hareketinden önce ziyaret hakkında bir açıklama da yaptığı bildirilen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmaz'ın, "Somali gerçekten son yıllarda büyük bir dramla karşı karşıya. Büyük bir felaket yaşanıyor" dediği belirtildi.

Yılmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Bu toprakların İslam'ın ilk yayıldığı ve ilk hicretin yaşandığı yerler olması nedeniyle özel bir önemi bulunuyor. Biliyorsunuz Cenabı Allah'ın emri var.

Bütün müminler kardeştir. Biz de, bir Müslümanın ayağına batan dikeni hissetmekle yükümlüyüz. Bu nedenle, Somali'deki kardeşlerimizin karşı karşıya bulunduğu sıkıntıyı yerinde görmek, ondan da önemlisi bu sıkıntılara karşı alınacak tedbirler ve çözümleri tespit etmek için Somali'ye gidiyoruz.

Bayramı Somali'de karşılayacağız. Döndüğümüzde hazırlayacağımız raporu, başta cumhurbaşkanlığı olmak üzere yetkili makamlara ve ilgili sivil toplum kuruluşlarına sunmayı arzu ediyoruz."