BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.387,19
HABER /  GÜNCEL

İsrail-Hamas ateşkesi tehlikede: 5 ölü

İsrail hava kuvvetlerinin Gazze Şeridi'ndeki iki noktaya yaptıkları hava saldırısında beş kişi hayatını kaybetti, on beş kişi de yaralandı.

Abone ol

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında beş kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Hayatını kaybeden beş kişiden ikisinin İslami Cihat örgütünün lider kadrosundan olduğu öğrenildi.

Gazze'deki sağlık görevlilerinin verdiği bilgiye göre diğer üç kişi ise Gazzeli sivillerden oluştu.

Hayatını kaybeden üç Filistinli sivilin, 65 yaşındaki bir erkek, İslami Cihad'a ait bir spor salonunda bulunan bir kişi, ve kaçakçılık yapan bir kişi olduğu belirtildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada saldırılan hedeflerin Gazze'ye silah kaçakçılığının yapıldığı ve İsrail'e yönelik roketlerin fırlatıldığı yerler olduğu bildirildi.

Bu arada, Gazze'den İsrail'in güneyine 19 roket ve havan mermisinin atıldığı belirtildi.

Ateşkes tehlikede

Yaşanan gerilimin, pazar günü İsrail ve Gazze arasında ilan edilen gayri resmi ateşkese zarar verebileceği tahmin ediliyor.

Saldırıdan sonra Gazze'nin yönetiminde olan Hamas'tan yapılan açıklamada "İsrail'in ateşkesin sürdürülmesi yönünde samimi bir niyetinin olmadığı ortaya konmuştur" denildi.

Geçen hafta sekiz İsrailli'nin yaşamını kaybettiği saldırı sonrasında yükselen gerilim, İsrail'in Gazze'ye hava saldırısı düzenlemesine ve 15 Gazzeli'nin ölümüne yol açmıştı.

Pazar günü ilan edilen ateşkese kadar Gazze'den İsrail'e 150 civarında roket atılmış ve bir İsrailli hayatını kaybetmişti.