BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,59
ALTIN 2.389,72
HABER /  GÜNCEL

Org. Kıvrıkoğlu'ndan şok iddiaya yanıt

Ergenekon, Balyoz davasından tutuklu subayları kurtarmak için harekete geçtiği, bu konuda çalıştay düzenlediği söylenen Hayri Kıvrıkoğlu suskunluğunu bozdu.

Abone ol

Ergenekon, Balyoz davasından tutuklu subayları kurtarmak için harekete geçtiği, bu konuda çalıştay düzenlediği söylenen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu suskunluğunu bozdu.

Kara Kuvvetleri Komutanı Kıvrıkoğlu, hakkındaki iddialarla ilgili ilk kez konuştu. Kıvrıkoğlu, ilk açıklamayı Radikal Ankara Haber Müdürü Ömer Şahin'in Kanal A'daki "Görüş Farkı" programına yaptı. Kıvrıkoğlu'nun Genelkurmay tarafından akredite olmayan TV kanalını tercih etmesi dikkat çekti.

Kıvrıkoğlu Radikal Gazetesi Ankara Haber Müdürü Ömer Şahin'e fax mesajı göndererek olayla ilgisi olmadığını söyledi. Kıvrıkoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Son günlerde bazı basın yayın organlarında; çeşitli davalardan tutuklu bulunan subayların serbest kalmalarını sağlamak amacıyla, tarafımdan verilen talimatla bir çalışma başlatıldığı, çalışmanın askeri hukukçular tarafından gizli olarak yürütüldüğü yönünde haberlere yer verilmektedir. 24 Ağustos 2011 tarihinde Kanal A'da yayınlanan ve sunucusu olduğunuz "Görüş Farkı" isimli programda da konuya ilişkin görüşler ifade edilmiştir. Kara Kuvvetleri Komutanı olarak; Genelkurmay Başkanlığı ve diğer Kuvvet Komutanlıkları personeline toplantı düzenlenmesi konusunda hukuken emir verme yetkim bulunmamaktadır. Fiilen de tarafımdan böyle bir emir verilmemiştir. Ayrıca haber konusu yapılan çalışmaya katılmadığım gibi başkanlık da etmedim"