BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Saadet adayı Gökçeke yüklendi

Saadet Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veysel Candan, Gökçek ve Karayalçın'a yüklendi.

Abone ol

Saadet Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veysel Candan, ''Seçmene sesleniyorum, bu başkana oy vermek, 'Bize kazık attın, biraz daha at' demektir'' dedi.

Candan, Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, yasaların belediye başkanına yetki vermediği işlerle uğraştığını, asıl sorumluluklarını başarıyla yerine getiremediğini iddia etti.

Gökçek'in, ''halk sağlığını ileride olumsuz etkileyecek'' Kızılırmak suyunu arıtmak yerine, Ankaraspor'la, kulüp birleştirmeyle ve kulis yapmakla uğraştığını savunarak, ''Kızılırmak suyunun ters osmos yöntemiyle arıtılması gerekirken, İvedik'te paçallama yapma yoluna gidildi. Bu doğru değildir. Halkın sağlığı Ankaraspor'dan daha önemlidir. Merkezi yönetimde boşluk var. Adam gibi merkezi yönetim olsa ona (Gökçek'e) 'Otur işini yap' der '' diye konuştu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararlarına rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 149 dolara aldığı doğalgaz sayacını 300 dolara sattığını öne süren Candan, bu sayede Ankaralılardan 177 milyon dolar toplandığını, ayrıca belediyenin son 4 yılda doğalgaz satışından 3-4 katrilyon kar elde ettiğini kaydetti.

Bu durumu ''soygun'' olarak nitelendiren Candan, ''Seçmene sesleniyorum, bu başkana (Melih Gökçek) oy vermek, 'Bize kazık attın, al biraz daha at' demektir'' dedi.

Candan, belediyenin borçlarının da ''bugüne kadar görülmemiş'' düzeye ulaştığını, bu borçların ödenmesi için bankalara yüksek faizle borçlanan belediyenin ulaşıma, doğalgaz ve suya yüzde 90 ila yüzde 177 arasında değişen oranlarda zam yaptığını öne sürdü.

''KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTASI GİBİ''

Gökçek'in, Sesar adlı bir araştırma şirketine AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili yaptırdığı öne sürülen bir araştırma için bu firmaya ödendiği 355 bin TL'nin fatura örneğini gazetecilere gösteren Candan, ''Gökçek, böyle bir araştırmaya neden gerek duydu? Bu fatura belediye kaynaklarından ödendiyse cinayettir. Kendi cebinden ödediyse bu parayı nereden buluyor?'' dedi.

Candan, ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından pek çok kişinin yurt dışına gönderildiğini ve bunun için büyük miktarlarda ödeme yapıldığını öne sürerek, ''daire başkanlığının seyahat acentası gibi çalıştığını'' söyledi.

Belediye şirketlerinin de şeffaflıktan uzak olduğunu savunan Candan, şu ana kadar yapılan 400 milyon TL'lik ihalelerin belediye şirketleri üzerinden istenilen kişi ya da firmalara verildiğini de öne sürdü.

''GÖKÇEK VE KARAYALÇIN'IN BİRBİRİNDEN FARKI YOK''

Veysel Candan, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın'ın ise belediye başkanlığı yaptığı dönemde, Gökçek gibi metronun üstesinden gelemediğini, doğalgaza ''belediye sosyal proje uygulayamaz'' diyerek zam yaptığını, belediye kaynaklarını verimsiz kullandığını iddia etti.

Karayalçın'ın başkanlık yaptığı dönemde 221 danışmana ödeme yapıldığını, doğalgaz dönüşümü için büyük paralar ödenerek alınan malzemelerin depolarda çürümeye terk edildiğini de savunan Candan, seçilmesi halinde bu tür uygulamalar yapmayacağını söyledi.

Candan, Karayalçın'ın sosyal projeleri için öngördüğü maliyetin belediye kaynakları göz önünde bulundurulduğunda gerçekçi görünmediğini ifade ederek, ''Gökçek ve Karayalçın'ın birbirinden farkı yok. Ankaralılara 'Kırk satır mı, kırk katır mı?' deniliyor. Millet ikisini de istemiyor'' diye konuştu.

Toplantıda, seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerden de söz eden Candan, Ulus Tarihi Kent Projesi'ni revize ederek uygulayacağını, genelevi kaldıracağını, kentin yeşil dokusunu artıracağını, ''Makro Ulaşım Planı''nı devreye sokacağını ve metroyu yerli sermayeyle tamamlayacağını, doğalgaz fiyatlarını ucuzlatacağını, doğalgaz dağıtım işinin özelleştirilmesini durduracağını, arıtma tesisi yaptıracağını, tarım ve sanayi fuarı ile uluslararası kongre merkezleri açacağını, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve üniversitelerle işbirliği içinde olacağını sözlerine ekledi.

Bu arada Candan, iddialarının resmi belgelere dayandığını da belirtti.