BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

CHPli başörtülü adayın derdi

CHP'nin başörtülü Nallıhan Belediye Başkan adayı medyanın gösterdiği ilgiden rahatsız

Abone ol

CHP'nin Nallıhan Belediye Başkan Adayı Meryem Bıçkıcı, barörtülü olmasından ötürü partisinden her hangi bir tepki görmediğini söyleyerek, ''Başörtülü olmam nedeniyle medyada bu kadar yer almaktan memnuniyet duymuyorum." diyerek gördüğü ilgiden duyduğu rahatsızlığını ifade etti.

"Partisinde bu şekilde kabul gördüğünü" dile getiren Bıçkıcı, CHP'den her hangi bir şekilde 'başörtüsü'nü çıkar şeklinde bir yaklaşım olmadığını dile getirdi. Başörtüsünün Türkiye'nin temel sorunlarından biri olmadığını, ülkenin önünde daha temel sorunlar bulunduğunu açıklayan CHP'li Bıçkıcı, ''Beni ilçemde kimse abasle karşılamıyor. Seçmende son derece iyi yaklaşıyor." dedi.

Bıçkıcı bazı yerlerde başını açma durumunda kaldığını, ancak buna kendisinin karar verdiğini de söyledi. Dünya görüşünün CHP tarafından yadırganmadığını ve bundan dolayı bu partiyi seçtiğini söyleyen Bıçkıcı, Nallıhan'da başörtülü olduğu için değil projeleriyle anılmak istediğini açıkladı.

CHP, Nallıhan'a komşu Beypazarı'nda da seçimlere emekli başimam İsa Varlı ile giriyor. Diyanetten başimam olarak emekli olduğunu anlatan Varlı, partiden aday olmak istemesinin nedeninin öncelikli olarak Beypazarı'na hizmet olduğunu dile getirdi. Varlı, partisinde kendisine karşı bir kişinin bile bulunmadığını ve CHP'nin dine karşı bir parti olduğu şeklinde toplumda var olan bazı düşüncelerin gerçekleri yansıtmadığını ifade etti.