BIST 10.342
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.458,08
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan tehdit gibi mesaj! Türkiye'yle diyalog yok

RUSYA Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Rusya tarafından talep edilen tazminat ve garanti talebine yanıt veren Türkiye'yle diyalog kapısının tamamen kapattıklarını belirtti.

Abone ol

RUSYA Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova, Ankara'nın tavırlarının diyalog kurma fırsatlarının tamamını kapattığını bildirdi.

Zaharova yaptığı açıklamalarda, gazetecilerin Rus Su-24 uçağının vurulması ile Sovyetler Birliği zamanında vurulan Kore'ye ait Boeing uçağının vurulması olaylarını birbirine karıştırmamalarını söyledi.

"KARŞILAŞTIRMA BİZDE ŞAŞKINLIK YARATTI"

Zaharova, "Türk gazetecilerin bu durumu bu trajediyi onlarca yıl önce Sovyetler Birliği topraklarında vurulan Güney Kore'ye ait Boeing uçağının vurulmasıyla karşılaştırmaları bizde şaşkınlık yarattı" dedi.

"NE KONUŞTUKLARINI BİLMELERİ GEREK"

Bazı Türk yetkililerin de bu konuda yorum yapmalarının şaşkınlık yarattığını belirten Zaharova, "Tabi ki, birçok ortak nokta bulunabilir. İki yerde de uçak, gökyüzü var, iki tarafta da insanlar öldü. Ama resmi basın araçları ve yetkili kişilerden bahsediyorsak onların ne konuştuklarını bilmeleri gerek. İnternet kullanmayı bilmek iki durumu karşılaştırmanın ne kadar aptalca olduğunu gösterecektir" dedi.