BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan Ankara ve İstanbul'a uçuşlar 1 Ağustos'ta başlıyor

Turizm sektörü için sevindiren haber geldi. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 1 Ağustos’ta Ankara ve İstanbul’a, 10 Ağustos’ta Antalya, Bodrum ve Dalaman’a uçuşların yeniden başlayacağını söyledi.

Abone ol

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, “1 Ağustos’tan itibaren Rusya Federasyonu karşılıklı olarak İngiltere ile uçuşları başlatıyor. İngiltere’nin başkenti Londra ile. Türkiye ile ilgili tek seferde iki karar alındı. 1 Ağustos’tan itibaren Ankara ve İstanbul’la, 10 Ağustos’tan itibaren Antalya, Bodrum ve Dalaman gibi tatil yerleri ile uçuşlar başlatılacak” ifadelerini kullandı. 

Golikova, “Uçuşların yeniden başlatılmasının vaka sayısında bir artışa yol açmaması için uçakların iniş yapacağı tüm ülkelerdeki, Rusya’nın kentlerindeki salgınla ilgili durumu dikkatli bir şekilde takip edeceğiz” dedi.

Golikova, Rusya’ya gelecek yabancı vatandaşlarının, koronavirüs taşımadıklarını göstermek amacıyla uçuştan 72 saat önce test yaptırmış olmaları gerektiğini ifade etti.

Golikova, yurtdışından gelecek Rusya vatandaşlarının da ülkede 72 saat içinde test yaptırmalarının mümkün olacağını kaydetti.

Salgındaki durum ve karşılıklılık ilkesi

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin de “Uçuşların yeniden başlatılması yönünde karar alındı. Bu sırada salgınla ilgili durum ve karşılıklılık ilkesi üzerinden hareket ettik” dedi.

Ditrih: Uçuşların başlatılması için 30 ülke ile görüşüyoruz

Rusya Ulaştırma Bakanı Yevgeny Ditrih ise Rossiya 24'te yaptığı açıklamada, Rusya'nın havacılık yetkililerinin 30 ülke ile uçuşların yeniden başlatılması için görüşmeler yaptığını ifade etti.