BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Rusya'da konser salonuna saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonunda silahlı saldırı düzenlendi. Kamuflajlı kişilerce düzenlenen saldırıda en az 40 kişi hayatını kaybetti, 100 de kişi yaralandı. Saldırı sonrası konser salonunun yer aldığı AVM'de yangın çıktı. Saldırıyı DAEŞ üstlendi.

Abone ol

Rusya'nın başkenti Moskova'daki konser salonunda silahlı saldırı meydana geldi. Tass haber ajansı'da saldırının gerçekleştiği konser salonunun bulunduğu Crocus Belediye binasında patlama yaşandığı ve patlamanın yangına neden olduğu bildirildi.

4 kişi saldırdı

RIA Novosti haber ajansı, savaş kıyafeti giymiş en az dört kişinin silahla ateş ettiğini söyledi.

En az 40 ölü

Resmi olmayan açıklamalara göre olayda en az 40 ölü ve onlarca yaralı olduğu bildirildi. İnsanlar tahliye edilirken çevik kuvvet polislerinin bölgeye gönderildiği öğrenildi.

Mahsur kalanlar var

Konser salonunda hala mahsur kalanların olduğu bilirtilirken Moskova Belediye Başkanı'ndan ilk açıklama geldi.

Büyük bir trajedinin yaşandığını söyleyen Belediye Başkanı, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.

Olay yerine 50'den fazla ambulans gönderildiği söylendi.

Moskova'daki kanlı saldırıyı DAEŞ üstlendi

Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall adlı konser salonuna düzenlenen saldırıda silahlı 5 kişi sivillere kurşun yağdırdı. Saldırganlar konser alanının bulunduğu AVM'yi de ateşe verirken, çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Saldırıyı DAEŞ üstlendi.

ABD vatandaşlarını uyardı

Beyaz Saray silahlı saldırı görüntülerinin korkutucu olduğunu söylerken Moskova'da yaşayan Amerikalıların bulundukları yerde kalmalarını söyledi.

'Tüm dünya Moskova'daki saldırıyı kınamalı'

Kremlin'den saldırılarla ilgili açıklama yapıldı. Dışişleri Bakanlığı, "Tüm dünya Moskova'daki saldırıyı kınamalı" açıklaması yaptı.

Resmi olmayan açıklamalara göre olayda en az 14 ölü olduğu bildirildi.  İnsanlar tahliye edilirken çevik kuvvet polislerinin bölgeye gönderildiği öğrenildi.

Konser salonunda hala mahsur kalanların olduğu belirtilirken, Moskova Belediye başkanından ilk açıklama geldi.

Büyük bir trajedinin yaşandığını söyleyen belediye başkanı hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.  Olay yerine 70'den fazla ambulans gönderildiği söylendi. 

"Otomatik silahlarla ateş açtılar"

Olay yerinde bulunan Sputnik muhabiri, şunları aktardı: "Kamuflajlı kişiler Crocus Belediye Binası'nın bahçesine daldı, en az üç kişi otomatik silahlarla ateş açtı. Yaralılar olduğu kesin. Daha sonra bir el bombası ya da yangın bombası atıldı ve yangın çıktı. İnsanlar ateşten kaçmak için yere yattılar, yaklaşık 15-20 dakika yattılar ve sonra sürünerek dışarı çıkmaya başladılar. Birçoğu dışarı çıkmayı başardı."