BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.440,79
HABER /  DÜNYA

Rusya Kırım'a füze konuşlandırıyor

Rusya, Ukrayna ile geriliminde bir adım daha attı. Rusya Savunma Bakanlığı, Kırım’a S-400 Füzelerinin konuşlandırılacağını açıkladı. Kırım'da bulununan füze sayısı böylece 4'e çıkmış olacak.

Abone ol

Rusya ve Ukrayna arasında Kerç Boğazı'nda yaşanan gerilim devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Kırım Yarımadasın’a S-400 Füzelerinin konuşlandırılacağını açıkladı. Bu adımın, ordunun yeniden silahlandırılması planı kapsamında atılacağı söyleniyor.
 
Rusya'nın, güney askeri bölgesi sözcüsü Vadim Astafyev, Kırım'a yeni bir S-400 savunma sistemi bataryası konuşlandırılacağını, yeni bataryanın yıl bitmeden operasyonel hale geçirileceğini söyledi. 

Rus ordusunun elindeki silahlarının modern modelleriyle değiştirilmesi planı kapsamında Kırım'a sevk edileceği belirtilen S-400 bataryasının, yarımadada tam olarak nereye konuşlandırılacağıysa belirtilmedi. Fakat yeni S-400 bataryasının eski bir hava savunma sisteminin yerini alacağı kaydedildi.

KIRIM'DA SAYI 4'E ÇIKACAK
Diğer taraftan yeni bataryanın sevk edilmesiyle Kırım'daki S-400 bataryalarının sayısı dörde yükselecek.

Bu arada Kırım'a yeni bir S-400 bataryası sevk edileceği açıklanması, Ukrayna'da 30 gün için sıkıyönetim ilan edilmesi ve kısmi seferberlik kararı alınmasını izliyor. Ukrayna'da sıkıyönetim, Ukrayna donanmasının Ruslar tarafından el konulması ile ilan edilmişti.

Karadeniz'de gerilim büyüyor: Rusya, Ukrayna'nın gemilerini vurdu!

NATO'dan Rusya'ya flaş çağrı