BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,77
ALTIN 2.448,28
HABER /  GÜNCEL

Rus uçağını düşüren pilot meğer şok iddia

Darbe girişimine destek veren rütbeli subaylar arasında Rus uçağını düşüren ekibin yer aldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Abone ol

Kamuoyunun kararlı tutumuyla bertaraf edilen darbe girişiminin ardından bomba ayrıntılar gelmeye devam ediyor.

TSK içindeki cuntacı askerlere karşı başlatılan operasyonda şaşırtıcı bir ayrıntı ortaya çıktı.

Tutuklanan pilotların Rus uçağının düşürülmesinde yer aldığı iddia ediliyor.

SAVAŞA MI SOKMAK İSTEDİLER?

Düşürülen Rus uçağının arkasında darbeci ekibin parmağı olduğu şüphesini akıllara getirdi. Sosyal medyada bu gelişme sonrası ülkeyi savaşa sokmak için Rus pilotun bilerek düşürüldüğü yorumları yapıldı

RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ

Darbe girişimlerinin ardından akla gelen sorulardan biri de 24 Kasım 2015’te sınır ihlali nedeniyle düşürülen Rus uçağının arkasında darbeci yapının olduğuydu. Uçuşun ardından komuta kademesinin yanı sıra darbeci pilotların kullandığı F-16 ve tanker uçak pilotları, destek veren yer ekipleri tutuklandı.

GÖKÇEK TELEFONUNU KAPATMIŞ

CNN Türk'ün canlı yayınına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yeri tespit edilmesin diye gece boyunca telefonunu kapalı tuttuğunu söyledi.

GÖKÇEK'İN AÇIKLAMASI

Darbecilerden birinin Türkiye ile Rusya arasında krize neden olan Rus uçağının düşürülmesi olayı ile ilgili çok konuşulacak bir iddiada bulundu.

Uçağı düşüren kişinin darbecilerden biri olduğunu belirten Gökçek şunları söyledi:

"Rusya ile aramızı bozan Paralel Yapı'dır. Paralel Yapı'daki pilotlardan bir tanesinin yapmış olduğu olaydır. Yüzde yüz olarak söylüyorum. Bugüne kadar bunu seslendiremiyorduk. İçimize atıyorduk. Ama ben Melih Gökçek olarak diyorum ki Rusya ile aramızı bozanlar da bu alçaklar. Niye? Bizi tamamen dünya politikasında yalnız bırakmak istediler. Dün Rusya'dan gelen bir misafirim vardı; Putin'in danışmanı. O da aynı kanaatte."