BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.471,73
HABER /  GÜNCEL

1. Ordu komutanlığından ibretlik açıklama! Böylesi bir ilk

Genelkurmay Başkanvekili Ümit Dündar, darbe girişimine ilişkin flaş açıklamalar yaptı. Dündar,' 41'i polis, 2 asker, 47 sivil olmak üzere 90 şehidimiz var.' dedi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanvekili Ümit Dündar, darbe girişimine ilişkin flaş açıklamalarda bulundu.

Genelkurmay Başkanı Vekili Orgeneral Ümit Dündar, "Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız ve TBMM, TSK ile tam bir dayanışma içinde demokrasinin ve hukukun yanında yer alarak bu darbe girişimini önlemiştir" dedi. Dündar, Donanma Komutanı Veysel Kösele ile temas kurulamadığını söyledi

İşte konuşmasından satır başları...

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin muhtelif şehirlerinde emir komuta zinciri dışında bir askeri hareketlilik başlamıştır.

Maalesef 41'i polis, 2'si asker 90 şehidimiz var. Türkiye bu ihanet teşebbüsünün üstesinden gelerek demokrasiye bağlılığını tüm dünyaya göstermiştir.

 Kısa sürede yapılan değerlendirme sonucunda, bu hareketliliğin, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış olan, çeşitli rütbelerden bir grup asker tarafından başlatılan bir darbe girişimi olduğu anlaşılmıştır. Genelkurmay Karargahında ve diğer görevlerdeki çok sayıda komutan darbe komutasında bulunan kişiler tarafından ele geçirilerek, ilk anda bilinmeyen yerlere götürülmüşlerdir.

 "TÜRKİYE DARBEYİ ENGELLEŞMİŞTİR"

Ankara ve İstanbul yanında çeşitli şehirlerimizde devleti ele geçirmeye yönelik faaliyetler gözlenmiştir. Bu durum darbecilerin medya ile giriştiği algı operasyonunu kısa sürede çökertmiştir. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız ve TBMM, TSK ile tam bir dayanışma içinde demokrasinin ve hukukun yanında yer alarak bu darbe girişimini önlemiştir.

TEDBİRLER SÜRATLE ALINDI

Gerek Emniyet teşkilatımız gerekse savcılarımız darbe teşebbüsü karşısında gereken tedbirleri süratle alarak sürecin önünü kesmişlerdir. Devleti ve milletiyle el ele veren, tarihi bir dayanışma örneği gösteren Türkiye, bu darbe girişimini akamete uğratmıştır.