BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.429,60
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan ABD'ye sert Gülen mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, Fethullah Gülen'i ülkesinde barındıran ABD'ye sert mesaj gönderdi.

Abone ol

Başbakan Binami Yıldırım, darbe girişimin mimarı Fethullah Gülen'le ilgili "Dün akşam yaşanan olaydan sonra bu şahsın bu adamın arkasına bu çete liderine bu terör örgütü başının arkasında duracak ülke göremiyorum. Bunun arkasında duracak ülke Türkiye'ye dost değildir. Türkiye'ye karşı ciddi bir savaşın içindedir." dedi.

Başbakan Yıldırım, bölücü terör örgütü FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Çankaya Köşkü'ne geldi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile kameraların karşısına geçen Yıldırım, açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.  

ARKASINDA DURACAK ÜLKE GÖREMİYORUM

Gülen'in iadesiyle ilgili soruya Yıldırım şu yanıtı verdi:

"Fethullah Gülen terör örgütü başı olduğu zaten bizim bildiğimiz MGK kararı dahil hukuki altyapısı olan iade talebi yaptığımız birisidir. Dolayısıyla hele hele dün akşam yaşanan olaydan sonra bu şahsın bu adamın arkasına bu çete liderine bu terör örgütü başının arkasında duracak ülke göremiyorum.

Bunun arkasında duracak ülke Türkiye'ye dost değildir. Türkiye'ye karşı ciddi bir savaşın içindedir. Gerçek dostluk bütün bu yaşananlardan sonra bu işin müsebbibi olan başı olan bu çete reisini gereken şekilde hak ettiği şekilde cezayla buluşmasıdır.