BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Rus turist dağda kayboldu

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde, bir Rus turistin dağda mahsur kaldığı bildirildi.

Abone ol

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, tatil için Kemer'e gelen ve doktor olduğu öğrenilen Aleks adlı 40 yaşlarındaki Rus turist, dün otelinden ayrıldıktan sonra Kemer'in Çamdağ mevkiinde zirveye çıktı.
Kayalıklarla kaplı zirveye ulaşan Rus turist, dağa çıkış yolunu yitirerek burada mahsur kaldı.

Yılmaz Sevgül başkanlığındaki AKUT Antalya Temsilciliği, toplam 8 kişiden oluşan bir ekiple birlikte bugün saat 14.00 civarında dağda mahsur kalan Rus turisti kurtarma çalışmalarına başladı. Ancak AKUT ekibi, Rus turiste ulaşamadı.

AKUT Antalya Temsilcisi Yılmaz Sevgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dağda mahsur kalan Rus turisti bir tepede gördüklerini, ancak kendisine ulaşamadıklarını söyledi.

Akşam olduğu için çalışmaların yarına ertelendiğini belirten Sevgül, şunları kaydetti.

''Rus turist, dünden bu yana Kemer'de dağda mahsur kaldı. Turistin yerini bulduk ve kendisini gördük. Bir tepenin üstünde duruyor. Ancak turistin kaldığı yer çok sarp ve kayalık. AKUT'un 2 kişiden oluşan bir timi akşam olduğu için dağdan aşağıya inemedi. Ekibimiz de dağda kaldı. Yarın başka bir rotadan turiste ulaşmaya çalışacağız. Rus turistin gittiği ve bulunduğu her yer tehlikeli uçurumlarla kaplı bir vadi. Rus turist kendisini kurtarmak için çalışmış, ancak yolunu kaybetmiş.''