BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Polisten ilkyardım timi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından bir süredir üzerinde durulan İlkyardım Timi hizmete girdi

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından uzun bir süredir üzerinde durulan İlkyardım Timi, düzenlenen törenle hizmete başladı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yerleşkesinden göreve çıkan İlkyardım Timi şimdilik 90 kişiden oluşuyor.

Sıkı bir eğitimden geçirilen ilkyardım polislerinin özellikle toplumsal olaylarda etkin olarak görev yapacağı ve çıkan olaylarda yaralanan polislere ilk müdahelede bulunacağı belirtiliyor.

İlkyardım çantalarıyla eylem alanlarında boy gösterecek olan ekip, aynı zamanda yaralı eylemcilere de yardım edecek. Emniyet güçleri, kurulan yeni timin 1 Mayıs öncesi çıkabilecek olaylara karşı da etkin bir şekilde görev alacağını ve güvenlik önlemlerine de bu sayede katkıda buluulacağını belirtiliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün aylardır üzerinde durduğu proje bugün hayata geçirilirken, 20 polisin bulunduğu her alanda İlkyardım Timi'nden 1 kişinin hazır bekletileceği ifade edildi. Sertifikalarını alan ilkyardım ekibi, ilk defa bugün Şişli'de düzenlenen eylemde görev aldı. Ekip en önemli sınavını 1 Mayıs'ta verecek. Amaç, çıkan olaylarda yaralılara ilk müdaheleyi yaparak, sakatlanmayı ve can kaybını önlemek.