BIST 10.046
DOLAR 32,35
EURO 34,57
ALTIN 2.385,27
HABER /  GÜNCEL

Rus solcu Sergei Udaltsov'a komplo suçlaması

Rusya'da sol muhalefetin lideri Sergei Udaltsov halk arasında kargaşa yaratma planlamakla suçlandı.

Abone ol

Rusya'da sol muhalefetin lideri Sergei Udaltsov halk arasında kargaşa yaratma planlamakla suçlandı.

Udaltsov suçlu bulunduğu takdirde, 10 yıla kadar hapse mahkum edilebilir.

FBI modeli üzerine kurulmuş federal polis kurulu Soruşturma Komitesi (SK) tarafından atfedilen suçlamadan önce konuşan Udaltsov, hiçbir suç işlemediğini söyledi.

Udaltsov, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden "Burada Putin rejimi yargılanıyor. Soruşturma Komitesi'ne gelerek beni ve diğer siyasi mahkûmları destekleyin!" diye mesaj yayımladı.

"Sol Cephe"nin liderliğini yapan Sergei Udaltsov, Moskova'daki sokak gösterilerinde sık sık görülen bir isim. Bu gösterilerde oynadığı rol yüzünden de geçmişte kısa sürelerle gözaltına alındı.

Diğer iki eylemci de, bir süredir benzer suçlamalarla gözaltında tutuluyor. Seyahat yasağı getirilmiş olan Udaltsov, bu son sorgulamanın ertesinde gözaltına alınmadı. Udaltsov daha sonra Soruşturma Komitesi binasını terk etti.

Sergei Udaltsov'la ilgili toplumda huzursuzluk yaratma planları iddiası, ilk defa Rus NTV kanalında yayımlanan bir belgeselde gündeme getirilmişti. Soruşturma Komitesi belgeseli, iddiaların kanıtı olarak sundu.

Eylemciler, ülkede kargaşa ortamı yaratmak amacıyla, Rusya'nın 2008'de kısa bir süre savaştığı Gürcistan'dan mali destek aramakla suçlanıyor.