BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  SPOR

Runje kalesini gole kapadı

Beşiktaş'ın Hırvat kalecisi Vedran Runje, son 4 haftada adeta kalesini gole kapadı.

Abone ol

Siyah-beyazlı takımın kalecisi, takımının ligde yaptığı 4 karşılaşmada gol yemeyerek ekibinin şampiyonluk yolunda son haftalarda topladığı puanlarda büyük katkı yaptı.

Ligde en son 23. haftada Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 2-1 yendiği maçta 63. dakikada Emre Aşık'tan gol yiyen Runje, bu karşılaşmadan sonra rakip oyunculara kaleyi kapattı.

Siyah-beyazlı ekibin, Galatasaray karşılaşmasının ardından oynadığı Ankaragücü (1-0), Kayseri Erciyesspor (1-0), Gençlerbirliği (2-0) ve son olarak 27. haftada Çaykur Rizespor (1-0) maçlarında gol yemedi.

Runje, 4 maçın yanı sıra Galatasaray karşılaşması da dahil olmak üzere 387 dakikadır kalesinde gol görmedi.

Ligin ilk yarısında yediği hatalı gollerle taraftarların tepkisini çeken ve gönderileceği yönünde spekülasyonlar yapılan Runje, sezonun ikinci yarısında daha başarılı bir görüntü sergiledi.

Beşiktaş'ın ilk yarıda yaptığı 10 maçta kalesinde 9 gol gören Hırvat kaleci, ikinci yarıda performansını arttırarak 10 karşılaşmada 7 gol yedi.

Runje, Ankaragücü, Kayseri Erciyesspor, Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor maçlarının yanı sıra ikinci yarıdaki Gaziantepspor ve Denizlispor karşılaşmalarında da rakip oyunculara gol izni vermedi.

Runje, 27. hafta itibariyle yediği 23 golle takımını ligin en az gol yiyen takımı yaptı.

Beşiktaş'ın ligdeki bütün maçlarında forma giyen Hırvat kaleci, yediği 23 golle savunma oyuncularıyla birlikte ligin en az gol yiyen defansı oldu.