BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,66
ALTIN 2.403,63
HABER /  GÜNCEL

Rumların notu yükseldi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Standard&Poor’s (S&P) ve Fitch Ratings, Kıbrıs Rum ekonomisinin notunu yükseltti.<br/>Kıbr...

Abone ol

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Standard&Poor’s (S&P) ve Fitch Ratings, Kıbrıs Rum ekonomisinin notunu yükseltti.
Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Simerini ve diğer gazeteler, S&P’un Rum ekonomisinin uzun vadeli notunu “B-”den “B”ye, Fitch Ratings’in ise “CCC”den “B-”ye yükselttiğini yazdı. Habere göre S&P, Rum ekonomisinin kısa vadeli notunu da “B”de tutarken, Güney Kıbrıs’ın öngörülenden daha iyi bir ekonomik performans sergilediğini ve bu nedenle not yükselttiğini açıkladı. S&P, Rum ekonomisi için 2016 yılına kadar daralmanın devam edeceği ve 2017 yılından önce ekonomik kalkınma olmayacağı öngörüsünde de bulundu. Fitch Ratings ise, Güney Kıbrıs’ın ekonomik güç rating’ini “B-” olarak belirledi. Fitch, Güney Kıbrıs’ın AB Destek Programı’na uyum sağlama çerçevesinde devam eden ilerlemenin önemli bir unsur olduğunu kaydetti.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının not yükseltmesinin ardından açıklama yaptı. Anastasiadis, not yükseltmeleri selamlarken, Rum Hükümeti’nin aynı inatçılık ve kararlılıkla, AB Destek Programı’nın hayata geçmesi için çalışacağını belirtti.
(İHA)