BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den 'Çılgın proje' soruları!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ak Parti'nin 2011 Genel Seçimde, seçim beyannamesinde yer alan "çılgın projelerinin" durumunu ve bu projelere sağladığı hazine garantisini sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanıtlaması istemiyle, Meclis gündemine taşıdığı soru önergesiyle Ak Parti'nin projelerinin kaynaklarını sordu.

Tanrıkulu, "AKP Hükümetinin 'Çılgın projelere' sağladığı Hazine garantisinin ardından, ikinci bir hamle daha yapmaya hazırlandığı iddialarının" basına yansıdığını anımsatarak, "Yaklaşık 7 milyar liralık işsizlik sigortası ile 2.5 milyar liralık deprem sigortası primlerinin kamu bankalarında toplanma gerekçesi nedir?" dedi.

Tanrıkulu Babacan'ın yanıtlaması istemiyle, "AKP Hükümetinin "Çılgın projeler"e sağladığı Hazine garantisi ne kadardır?" diye sordu.

Sezgin Tanrıkulu, kamuoyunda, "Çılgın proje" olarak bilinen ihaleleri kazanan şirketlerin yurt içi ve yurt dışında kredi bulamadıkları iddiasının doğruluğunu sorduğu önergede şu soruları da güdeme taşıdı:

"İddia doğru ise, yurtiçi ve yurt dışında kredi bulma yeterliliğine sahip olmayan şirketler "Çılgın proje' ihalelerini nasıl kazanmıştır? 3. Köprü, 3. Havalimanı gibi dev projelerin ihalelerini kazanan firmalara kamu bankalarında açılacak kredi üst sınırı belirlenmiş midir? Belirlenmişse, bu üst sınır nedir? Kamu Bankalarının rasyosunun bozulduğu iddiaları doğru mudur?"