BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.399,79
HABER /  GÜNCEL

Söylediklerimiz doğru çıktı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 3 Temmuz sürecinin ilk gününden bu yana söyledikleri söylemlerin doğru çıktığını, bunu da bütün Tür...

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 3 Temmuz sürecinin ilk gününden bu yana söyledikleri söylemlerin doğru çıktığını, bunu da bütün Türkiye’nin gördüğünü söyledi.
Sarı-lacivertli kulübün Nisan ayı Olağan Divan Kurulu toplantısında konuşan başkan Aziz Yıldırım, devam eden yargılanma süreci ile ilgili genel bilgiler verdi. Yıldırım, devam eden yargılanma süreci ve durumunun hukuki boyutunu anlatarak şunları kaydetti:
“Biliyorsunuz, başsavcılıkta bekleyen karar seçimlerden sonra yürürlüğe koyuldu ve İstanbul Savcılığı’na gönderildi. Kanunda yapılan değişiklikler sonucunda hangi mahkemelerin bakacağı tespit edilmediği için Anayasa Mahkemesi’ne sunduk. Bizim iki itirazımız var. Birincisi, infazın durdurulması ile ilgili. İkincisi de yeniden adil yargılanma yapılması ile ilgili. Bunun için mahkemelerin belirlenmesi gerekiyor.”

“BİZ ŞİKE YAPMADIK”
Sarı-lacivertli kulüp başkanı Aziz Yıldırım, şike davasında yargılanmaya başladığı ilk günden itibaren söylediği söylemlerin teker teker kamuoyu tarafından da doğrulandığını ifade ederek, “Üzüntümüz var mı? Yok. Çünkü 3 Temmuz’dan bu yana benim birinci gün ne söylediysem, bugün de aynı şeylerin gerçekleştiğini bütün Türkiye’deki insanlar görüyor. Şunu söyledik; bu bir siyasi davadır. Bu şike davası değildir dedik. Çünkü kanun bile bizim konuşma tapelerimize göre ayarlanmış bir kanun çıkartılmıştı. Kanuna göre düşünce, düşünmek bile suçtu. Aynı hadiseleri 17-25 Aralık’ta Türkiye yaşamıştır. İnsanların tapelerle suçlanamayacağı şeklinde kanun çıkarılmıştı. Ama biz 3 Temmuz’da özel yetkili mahkemelerde yargılanan şahıslar olarak aynı tapelerle suçlanmıştık. Bugünde aynı tapelere göre suçlanmamız devam etmektedir. Biz suçsuz olduğumuzu söyledik. Yine söyleyeceğiz. Bunu tarih yazacak. Şu anda insanlar bunun farkında olmayacaklar ama ileride tarih bunların ne olduğunu ne olmadığını yazacaktır. Ama şunu bilin, biz haklıyız. Biz şike yapmadık. Şike yapmış olsaydık bunu memnuniyetle, açıkça söylerim. Korkmam. Çünkü Fenerbahçe’ye hizmet için yapmışımdır. O tarihte de şike ve teşvik Türkiye’de suç değildi. CAS sonuçları açıklandığında Fenerbahçe Yönetim Kurulu, ben olayım olmayayım gerekeni yapacaktır. Ve Avrupa’ya gitme ümidimiz vardır. Gideceğiz demiyorum ama ümidimiz vardır” diye konuştu.

“BASKILARLA FENERBAHÇE’NİN ÖNÜ KESİLİYOR”
Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü’nün bir takım baskılarla sürekli önünün kesilmek istendiğini belirterek, “Fenerbahçe Üniversitesi için müracaatımızı yaptık. Forma için sponsor arayışlarımız devam ediyor. Bazıları bize uygun gelmiyor, bazıları da herşeyde olduğu gibi bazı baskılarla önlenmeye çalışılıyor. Açık ve net bir şekilde baskılarla önleniyor da. YÖK’e gidiyorsunuz müracaat ediyorsunuz. Şartların hepsini yerine getirmeye çalışıyorsunuz, getiriyorsunuz da. Eksik varsa bildirilir ve tarafımızdan tamamlanır. Maalesef baskılarla oluşmuyor. Ne söylediğimi anlıyorsunuz yani. Çokta fazla açık söylemek istemiyorum çünkü bazı davalar hala devam ediyor suçlamasınlar yine bizi” şeklinde konuştu.

“FENERBAHÇE ŞAMPİYON”
3 Temmuz sürecinden sonra Fenerbahçe direnişinin nasıl başladığını anlatan başkan Aziz Yıldırım, “3 Temmuz’dan sonra ki bir cezalı maç öncesi arkadaşlar yanıma geldi. Yaklaşık 10-15 bin biletli maça geleceğini düşündüklerini söylediler. Ancak o akşam 50 bin yürekli bayan stadı doldurdu. Ve o günden itibaren Fenerbahçe’nin direnişi başladı. Onlara da buradan tekrar teşekkür ediyorum. Yürekli, direnişçi kadınlarımıza buradan selam olsun” dedi.
(İHA)