BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Rumlardan Türk öğrencilere saldırı

Adada tansiyon yükseliyor. Maske takan Rumlar, Kıbrıslı Türk öğrencilere saldırdı...

Abone ol

Rum radyosunun haberine göre, Rum polisi, öğleden sonra meydana gelen olayla ilgili soruşturma başlattı. Habere göre, yüzü maskeli kişiler bazı Kıbrıslı Türk öğrencileri darp etti.

Radyo, daha ileri saldırıların, okulun Rum öğrencilerinin müdahaleleri sonucu önlendiğini, maskeli kişilerin saldırısı sonucu hafif yaralanmalar meydana geldiğini duyurdu. Radyo, maskeli kişilerin okula girip Kıbrıslı Türk öğrencileri darp etmelerinin nedeninin, okul müdürü tarafından yayımlanan, Türk ve Rum öğrencileri birbirlerini tahrik edebilecek semboller takmamaya çağıran genelgesi olduğunu kaydetti.

Bu arada Rumlar, olayın çıkış nedenini, geçen günlerde Kıbrıslı bir Rum öğrencinin Kıbrıslı Türk öğrenciler tarafından tuvaletlerde dövülmesi olarak gösteriyor. Kıbrıslı Rum öğrencinin dövülmesinden sonra, okul yönetiminin, öğrencilerin dinini ya da milliyetini belirleyecek semboller taşımaması yönünde genelge yayımladığı belirtildi.

PAPADOPULOS'DAN KINAMA

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, İngiliz Okulunda Rum öğrencilerin Kıbrıslı Türk öğrencilere saldırmaları üzerine kınama mesajı yayımladı. Rum yönetimi başkanlığından yapılan açıklamada, Papadopulos'un, ''beyinsiz haydutların Kıbrıslı Türk öğrencilere saldırmalarını en ağır şekilde kınadığı'' belirtildi.

Açıklamada, ''Sorumsuz yaramazların bu suç faaliyeti ülkemizi teşhir ediyor ve ülkemizin iki toplum arasında dostluk ve güven ortamı yaratma çabalarını erozyona uğratıyor'' denildi ve ''dini kriterlerin hiçbir zaman iki toplum arasında kapışma nedeni olmadığı'' kaydedildi. Açıklamada, Rum yönetimi liderinin, olayı haber alır almaz Rum Polis Genel Müdürlüğüyle irtibata geçtiği ve suçluların bulunup, tutuklanarak yargı önüne çıkartılması için bu kabul edilemez hareketin derhal soruşturulmasını emrettiği'' belirtildi.

RUM POLİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Kıbrıs Rum polisi, Lefkoşa'nın Rum kesiminde bulunan İngiliz Okulunda Kıbrıslı Türk öğrencilerin darp edilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Rum kaynakların verdiği habere göre, polis açıklamasında, başka okuldan bir grup Rum öğrenci, yüzlerinin bir bölümü kapalı şekilde ve ellerinde sopalarla İngiliz Okuluna girerek, okulda eğitim gören yaklaşık 5 Kıbrıslı Türk öğrenciye saldırarak yaraladı.

Başka okullardan öğrenciler oldukları anlaşılan 15-20 kişinin saat 11.30 sıralarında İngiliz Okuluna girdiği belirtilen açıklamada, saldırgan öğrencilerden ikisinin elinde sopa, başlarında şapka bulunduğu, yüzlerini de atkıyla kapattıkları kaydedildi.

Bu kişilerin, okulun, KKTC'den giden yaklaşık 5 Kıbrıslı Türk öğrenciye saldırdığı ve Kıbrıslı Rum öğrencilerin müdahale etmesi üzerine kaçtığı açıklandı.

Olay sırasında Kıbrıslı Türk öğrencilerden birinin yüzünden hafif şekilde yaralandığı kaydedildi. Olay yerinde bulunan polis memurları ve öğretmenlerin, olaya karışan öğrencileri hastaneye götürmek için çaba harcadıkları, ancak öğrencilerin hastaneye gitmeyi reddettikleri belirtilen polis açıklamasında, şu ana kadar elde edilen bilgilere dayanılarak, olaya, Lefkoşa'nın Rum kesimindeki çeşitli okullarından üç öğrencinin karıştığı, bunlar hakkında tutuklama emri alınmaya çalışıldığı, polisin konuyla ilgili tahkikatının sürdüğü belirtildi.