BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.402,26
HABER /  GÜNCEL

RTÜK maaşı vekilleri aratmıyor

Zahid Akman RTÜK üyelerinin maaşlarını açıkladı. Onların maaşı da...

Abone ol

RTÜK Başkanı Zahid Akman TBMM'de soruları yanıtladı. Akman Akman, bir soru üzerine 7 üyeye lojman kiralandığını, kurul üyelerinin ikramiye hariç 3 bin 900 YTL, ikramiye dahil edildiğinde ise 4 bin 500 YTL civarında maaş aldığını söyledi.

Akman ''Terör örgütünün yayın organı olan Roj TV'nin yayınları'' konusundaki soru üzerine, konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığının uluslararası anlaşmalar çerçevesinde girişimde bulunduğunu, ancak şu ana kadar bir sonuç alınamadığını söyledi.

 MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın kurumun verdiği cezalarla ilgili sorusuna ise Akman, ''2002 yılından bu yana bin 60 müeyyide uygulandı. Bunlar uyarı, program durdurma, para cezası şeklindedir. Bunlardan 320 adedi, yalnız çocuklara yönelik ihlal içeren programlar için oldu. Bu yılın eylül ayına kadar RTÜK tarafından 142 uyarı, 32 program durdurma, 24 idari para cezası uygulandı'' cevabını verdi.

Çocukların korunmasına yönelik yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu anlatan Akman, sembol sistemi, medya okuryazarlığı dersi gibi çalışmaların, kitle iletişim araçlarının sakıncalarından korumaya yönelik çalışmalar olduğunu vurguladı. Zahid Akman, son 2.5 yılda üst kurula 9 kişinin yatay geçişle alındığını, ayrıca 3'ünün işlemi devam etmek üzere toplam 70 kişinin kurumda göreve başladığını bildirdi.

''Bağımsız bir kuruluş olan RTÜK'ün hükümetin tesiri altına girdiği'' yönündeki eleştirilere de yanıt veren Akman, ''Biz, bizi seçen Meclisin güvenini sarsmamak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Bir yanlış varsa bildirilmesini isteriz'' diye konuştu.

Akman, bir soru üzerine 7 üyeye lojman kiralandığını, kurul üyelerinin ikramiye hariç 3 bin 900 YTL, ikramiye dahil edildiğinde ise 4 bin 500 YTL civarında maaş aldığını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay ve RTÜK'ün 2008 yılı bütçeleri kabul edildi.