BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,82
ALTIN 2.406,89
HABER /  MEDYA

RTÜK Başkanı üyeyi tehdit mi etti?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun'un, CHP kontenjanından seçilen Süleyman Demirkan'ı, "Gerekirse döveriz" diye tehdit ettiği öne sürüldü.

Abone ol

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK ) Başkanı Davut Dursun’un, CHP kontenjanından seçilen Süleyman Demirkan’ı, “Gerekirse döveriz” diye tehdit ettiği öne sürüldü.

Cumhuriyet'ten Fırat Kozok'un haberine göre, RTÜK’ün salı günü yapılan toplantısında MHPkontenjanından seçilen üst kurul üyesi Esat Çıplak’ın, frekans ihalelerine ilişkin mahkeme kararları ve muhtemel sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerinin, bazı gazetelerde yer almasını eleştiren Başkan Dursun, “Başka üst kurullarda üyelerin demeç verdiğine hiç rastlıyor musunuz? Bu konuda daha önce de uyardım. Meclis Başkanı, ‘Üst kurul üyelerinin bu yöndeki açıklamalarını cezalandırmak üzere yasa teklifi değişikliği verin, geçirelim’ dedi. Ama ben bunun yanlış olacağını söyleyip engel oldum” dedi.

'BU NASIL TAVIR, DÖVECEK MİSİNİZ?'

Çıplak da RTÜK adına değil, kendi kişisel değerlendirmesini yaptığını belirtti. Ardından söz alan Demirkan ise kurulun “sansür kurulu” olarak anıldığına dikkat çekerek, “Niye bu konuyu burada gündem konusu yapıp büyüteç altına almak hiç aklınıza gelmiyor? Bunlar RTÜK’ün saygınlığını zedelemiyor da, muhalif üyelerin size göre yanlış olan açıklamaları mı üst kurulun saygınlığını zedeliyor?” dedi.

Başkan Dursun’un, Demirkan’ın sözlerini keserek “Yeter be, yeter artık” demesi üzerine, “Bu nasıl tavır, dövecek misiniz beni?” diye karşı tepki gösteren Demirkan’a Dursun, “Gerekirse döveriz” diye karşılık verdi.

Demirkan da bu sözlere “Dene de görelim” yanıtını verdi. Diğer üyelerin araya girmesi üzerine oturuma devam edilebildi. Aradan sonra Dursun, şaka yaptığını savunarak durumu hafifletmeye çalıştı.