BIST 9.975
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.435,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Romanlar'dan dayanışma derneği

Hükümetin Roman açılımıyla beraber, Selendi'den Salihli'ye olaylı bir şekilde yerleşen Romanlar, Salihli'de dernek kurdu.

Abone ol

Hükümetin Roman açılımıyla birlikte, Selendi'den Salihli'ye yerleşen Romanlar, “Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği”ni kurdu.

Salihli'nin Şehitler Mahallesi'nde faaliyete giren derneğin açılışında roman usulü renkli görüntüler yaşandı. Davul ve zurna şovlu açılışa Romanlar büyük ilgi gösterirken, yapılan konuşmalarda Romanların işsizlik sorununa vurdu yapıldı. Derneğin açılışında konuşan Dernek Başkanı Salih Duygun, “Derneğimizin kuruluş amacı bütün Roman haklarının korunması ve kültürlerinin yaşatılmasıdır.

Yeni hizmete giren bu derneğimiz aracılığı ile eşimize, dostumuza, yoksul Roman vatandaşlarımıza faydalı olmaya çalışacağız. İlerleyen zamanlarda dernek olarak sünnet etkinliklerimiz olacaktır”
dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul'da Roman temsilcileri ile bir araya geldiklerini hatırlatan Başkan Duygun, “Başbakanımızın İstanbul'da Romanlarla yaptığı görüşmeye Salihli'den 90 Roman vatandaşımız ile birlikte katıldık. Roman açılımı bizleri oldukça umutlandırdı. Bu açılım sayesinde sorunlarımızı Başbakanlık nezdinde dile getirmiş olacağız. Bu bizler içinde büyük bir fırsat. Özellikle işsizliğe bir an önce çare bulmasını istedik. Çünkü Roman olduğumuz için kimse bize iş vermiyor” dedi.