BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ali Taran'la ilgili bilinmeyen gerçek!

Yetenek Sizsiniz'deki performansıyla göz dolduran Ali Taran'ın meğer oyunculuk yeteneği de varmış. Onu küstüren ise yine ünlü biri isim;

Abone ol

Sarıkız olarak da tanınan Selda Tosun Uskan Takvim Gazetesi'nin Saklambaç ekinde köşe yazmaya başladı.

İlk yazısında da şimdilerde Yetenek Sizsiniz'deki performansıyla göz dolduran Ali Taran'la ilgili bir anısını anlattı.

Uskan "Ferhan Şensoy küstürmeseydi, o şimdi bir Cem Yılmaz’dı!" diyor ve şöyle devam ediyor:

‘Yetenek Sizsiniz’in jüri üyesi Ali Taran’dan söz ediyorum. Kimse bilmez ama Taran bu ülkenin yetiştirebileceği en komik adamlardan biridir. Doğal komiktir. Esprilerini kendi üretir. Ve bana sorarsanız Cem Yılmaz’dan bir tık daha yeteneklidir.

Peki Taran bu kadar yeteneklidir de neden keşfedilmemiştir? Diye soran sabırsız okuyucularıma tarihi bir belge sunmak istiyorum. Fotoğrafta gördüğünüz kadro 1979 yılında TRT’nin ‘Sizin Dershane’ adlı dizisinin provalarında bir araya gelmişti. Tuncay Özinel, Zafer Önen, İlhan Daner, kızlar (biri bendeniz) ve Ferhan Şensoy! Kollarıyla sardığı da Ali Taran!

Ali’yi ben götürmüştüm bin bir ısrar. Çünkü ‘Adnan Pazarlama’ diye bir rol vardı dizide ve tam ona göreydi. Provalarda müthiş bir performans sergilemiş ve sanırım Ferhan’ın hem dikkatini hem de şimşeklerini çekmişti. Sonunda kibarca ‘Hayır’ denildi ve bu rolü Şensoy kendi oynadı. Ali bu olaydan sonra ‘sahnelere’ küstü ve bilindiği gibi reklam dünyasında harikalar yarattı.

Şimdi o jüri koltuğunda yaptığı esprilere büyülenip kalan izleyici bilmeli ki, gördükleri buz dağının sadece görünen kısmı.