BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Romanlar TOKİ'den ev açılımı istedi!

Romanlar için başlayan açılım sürecinde talepler dinmiyor. Roman Derneği çadırlarda yaşayan Romanlar için "TOKİ'den ev açılımı" istedi.

Abone ol

Salihli ilçesindeki Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Salih Duygun, Selendi'den Salihli'ye yerleştirilen ve Salihli'nin Kemerdamları köyünde çadırlarda yaşayan Roman vatandaşlar için TOKİ Evleri yapılmasını talep etti.

Salihli Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Salih Duygun, Roman Çalıştayı'nda hükümetin Romanlar için geliştirdiği projeleri bizzat gördüklerini ve kendilerine artık değer verilmesinden çok mutlu olduklarını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Hiçbir Roman vatandaşı artık çadırda yaşarken görmek istemiyorum' dediğini ve Roman bölgelerine TOKİ Evleri yapılması talimatını verdiğini söyledi.
Roman Çalıştayı'na bizzat giderek hükümetin alacağı kararları öğrendiklerini belirten Duygun, şöyle konuştu: "Roman vatandaşları Salihli ve Akhisar bölgelerinde ağırlıklı olarak bulunuyor. Toplu Konut İdaresi Akhisar ya da Salihli'ye roman vatandaşlar için ev yapacak. Ancak, bu evler için uygun büyüklükte hazine arazileri gerekiyor. Salihli'ye yerleştirilen Selendili Romanlar'ın akibeti ne olacak belli değil. Buraya Selendi'den yaklaşık 20 hane geldi ve kiralanan evlerde yaşıyorlar.

Ayrıca, yine Salihli'ye bağlı Kemerdamları köyünde yaklaşık 15 hanedeki romanlar yıllardan beri çadırlarda yaşayarak ayakta durmaya çalışıyor. Biz bu roman ailelerle birlikte Selendi'den gelen ve Salihli'deki evsiz romanlar için TOKİ Evleri talep ediyoruz. Yetkililer bizim bu isteğimize cevap versinler."