BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.506,08
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kartal'da Aşık Veysel anması

Ünlü ozanlardan Aşık Veysel Şatıroğlu İstanbul Kartal Belediyesince düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Abone ol

Ünlü ozanlarımızdan Aşık Veysel Şatıroğlu Kartalda anıldı. Kartal Belediyesinin, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği ve Şarkışla Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği ile ortaklaşa düzenlenen etkinliklerde ozan için ilk olarak “Aşık Veysel ve Köy Enstitüleri” konulu panel düzenlendi.

Oturum Başkanlığını Zübeyit Çelik’in yaptığı panelin panelistliğini de, eğitimci yazarlar Öner Yağcı, Yusuf  Erdem ve Araştırmacı gazeteci Ahmet Özdemir yaptı.
 
Hasan Âli Yücel Kültür Merkezinde düzenlenen panelde Aşık Veysel’i anlatan kısa bir film gösterimi yapıldı. Arkadaşları, ailesi ve hayatının yer aldığı film gösteriminden sonra panelistler ünlü ozan Aşık Veysel ile ilgili olarak söz aldı. Ünlü ozanın şiirlerindeki anlam bütünlüğü ve samimiyeti dile getiren panelistler ayrıca ozanın adına festivallerin düzenlendiğini de söyledi.
 
Aşık Veysel’in konuşma dili gibi şiir okuduğunun da vurgulandığı panelde, ünlü ozanın Anadolu’nun sesi olduğu ve türkülerinin her telden söylenerek adının dilden dile gezdiği ifade edildi. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara Cengiz Özkan tarafından müzik dinletisi sunuldu. Sadece Aşık Veysel’in eserlerinden oluşan dinletiye eşlik eden katılımcılar ünlü ozanı yad etti.