BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tüketiciler Gökçek'e karşı yürüyecek

Ankara’daki ulaşım kavgası bitecek gibi görünmüyor. Tüketiciler hafta sonu sokağa çıkacak...

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Tüketici Derneklerinin toplu taşıma ücretleriyle ilgili tartışması sokağa taşınıyor. Ankaralı tüketiciler Cumartesi günü meydana inerek ulaşım ücretlerini protesto edecek. Yapılan zamların geri çekilmesi talep edilecek.

“Dünyanın en pahalı akaryakıtı Türkiye’de. Türkiye’nin en pahalı ulaşımı Ankara’da.” “Gökçek elini cebimizden çek” sloganıyla düzenlenecek miting öncesi Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çetin İNTERNETHABER’e konuştu.

Toplu taşıma ücretleriyle ilgili bugüne kadar alınmış iki karar olmasına karşın bu kararların uygulanmadığını savunan Çetin, “İlk mahkeme kararında ücretlerin 90 kuruştan 120 kuruşa çıkarılması iptal edildi. İkinci kararda 120 kuruş ücretin 180 kuruşa çıkarılması iptal edildi. Yapılması gereken ulaşım ücretlerinin 1.30 civarına çekilmesiydi. Üstelik buna minibüsçüler de sıcak baktı. Ancak Ankara yönetimi Ankaralıyı düşünmedi” dedi.

Ankara’daki ulaşım zammı tartışmalarına Başbakan Tayyip Erdoğan’ın girmesine de tepki gösteren Çetin, “Başbakan yanlış yaptı. Tüketici dernekleri üzerinden yargıyla hesaplaşmaya kalktı. Bu kabul edilemez” dedi.

UKOME’YE DAVA AÇILACAK

Ankara’da ulaşım ücretlerinin 6 yıl öncesine dönmesiyle ilgili karara minibüsçüler itiraz etmiş, mahkemeden istedikleri yönden bir karar almıştı. Bu karar üzerine toplanan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ankara’da kaosa neden olan ücretleri yeniden eski haline getirmişti. Çetin bu süreçte görev alan UKOME görevlilerine de dava açacaklarını söyledi. Çetin bunun nedenini ise şöyle açıkladı:
“UKOME’de bulunanlar görevlerini kötüye kullandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin isteğine uygun ücretleri bir 6 yıl öncesine bir 6 yıl sonrasına getirdiler. Hiçbir inceleme yapmadılar. Araştırma gereği duymadılar. Bu kararlarda imzası olanlara tazminat davası açacağız. Görevlerini kötüye kullanan UKOME’ciler için de suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

CUMARTESİ EYLEM GÜNÜ

Tüketici derneklerinin önderliğinde Ankara’da Cumartesi günü yapılacak ulaşım eylemine çeşitli sivil toplum örgütleri, sendika ve odalar destek veriyor. Ulaşım mitingi 27 Mart Cumartesi günü Ankara Kolej meydanında gerçekleşecek.