BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,34
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Rolls-Royce'tan elektrikli uçak hamlesi! Rekorlar kitabına girecek

1998 yılında İngiltere'de kurulan ve şu anda BMW kontrolünde olan Rolls-Royce markası, elektrikli uçak üretmek için harekete geçti.

Abone ol

Henry Royce'un kurucusu olduğu Rolls-Royce markası, bir ortağıyla yaptığı anlaşma sonuc  elektrikli uçak üretimi için hazırlıklara başladı.
 
Otomobil sektörünün önde gelen markalarından olan Rolls Royce, güçlü gemi motorları ve uçak motorları üretiminde de adından söz ettiriyor.

Dünyanın en hızlı elektrikli uçağı unvanını almak için harekete geçen marka, Siemens'e ait olan bu rekoru kırmak istiyor. Siemens'in saatte 338 kilometre yol alabilen uçağı, bu rekoru 2017 yılında kırarak resmiyete dökmüştü.

Uçağın yapımında şu an 6000 hücreli bataryaların uçağa monte edilmesi konumunda olan üreticiler, bu sistemi başarıyla kurduktan sonra 750 kW gücüne sahip olacak olan uçağı Londra'dan Paris'e uçurmak için yeterli şarj imkanını da sağlayacak.

Eğer her şey yolunda giderse 2400 RPM'de çalışan pervaneler, 2020 yılında rekoru Siemens'in elinden alabilmek için dönecek. Ondan önce aşılması ilk engelse 2019 yılında Welsh kıyılarında gerçekleştirilecek test sürüşleri olacak.