BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.399,28
HABER /  GÜNCEL

ROJ TV el konulan paralarını geri istiyor

Banka hesaplarına el konulan PKK'nın yayın organı ROJ TV, paralarını geri alabilmek için karşı dava açtı.

Abone ol

Danimarka'da hakkında kapatma davası açıldıktan sonra banka hesaplarına el konulan PKK'nın yayın organı ROJ TV, paralarını geri alabilmek için karşı dava açtı. Danimarka savcılığı kararını, 19 Ekim'de verecek.

Bu arada ROJ TV'yle ilgili araştırma yapan Danimarkalı bir savcının da ekim ayı başından bu yana Türkiye'de olduğu, Türk adli makamlarının yanı sıra PKK itirafçılarıyla da görüştüğü ileri sürülüyor.

Adalet Bakan Lars Berfoed'in, devlet başsavcılığının talebi üzerine ROJ TV hakkında dava açılmasına karar vermesinin ardından, ROJ TV'nin Kopenhag'daki bürosuna baskın düzenlenmiş, tüm bilgisayar ve malzemelere, ayrıca bankalardaki hesaplarına el konulmuştu.

Davayı yürüten Devlet Başsavcılığından Anders Riskjaer DHA'ya yaptığı açıklamada "ROJ TV ile ilgili yeni bir gelişme yok. Tek gelişme, ROJ TV hakkında dava açma kararımızla birlikte banka hesaplarına el koyduğumuzdan dolayı, paralarını geri alabilmek için açtıkları dava. ROJ TV'nin, mahkemeye başvurarak el konulan malzeme ve paralarını geri isteme hakkı var. 19 Ekim'de yapılacak duruşmada mahkeme, ROJ TV'nin paralarının geri iade edilip edilmeyeceğine karar verecek. Bunun dışında PKK'nın davayla ilgili yaptığı açıklamalara ise gülüp geçiyoruz" dedi.

ROJ TV'nin el konulan banka hesaplarını geri alabilmesi için açtığı dava 17 Ekim günü, Kopenhag şehir mahkemesinde görülecek.