BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Türbanlı kadın sayısı artıyor mu?

Son 8 yılda yapılan 3 araştırmanın çarpıcı sonucu... Türban artıyor mu azalıyor mu.. İşte son yapılan araştırma

Abone ol

12 Eylül'de yapılan referandum sonucuyla ilgili olarak en yakın tahminde bulunan Tarhan Erdem'in yeni araştırması türban oldu. Erdem'e göre türbanlı sayısı arttı.

İşte Tarhan Erdem'in araştırmadan çıkardığı sonuçlar:

Demokrasinin düşünülmediği zamanlarda bile, eşitlik ve güvenliği temsil eden bazı meslek sahiplerinin, inançlarının simgelerini taşımalarından kaçınılmıştır. Hakimlerin peruk takması, polis ve askerin üniforma giymeleri bu nedenledir.

Üniversite öğrencilerinin ileride mesleklerini icrasında “inançlarının gereğini”, sınır ve ölçü tanımadan, uygulamalarının sakıncası ortadadır. Önce bunu konuşmalı ve çözümlemeliyiz.

İkinci konumuz, üniversitede “mahalle baskısının” nasıl önleneceğidir. Yüksek öğretim kurumları yöneticilerinin düşünmeleri gereken budur. Bugün, kadınlarının yüzde yetmişi örtünen bir toplumun kızlarına, okula örtünmeden gelmelerini yasa kurallarını ileri sürerek söylemişiz. Bu serbest bırakıldığında mahalle baskısının sonucu ne olacaktır? Çevre baskısıyla bütün yüksek öğretim gençliğinin başını örtmesi durumunda, demokrasiyi yaşatıp yaşatamayacağımızda tereddütler vardır.
Elimde son sekiz yılda yaptığımız üç araştırma sonucu var. Ülkemizde başını örten insan sayısı artmaktadır. 2003’te başını örten kadınların sayısı 14,6 milyondan, 17,9 milyona çıkmıştır. Bu artış nüfus artış hızından az da olsa fazladır.