BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

GAPSEL Çalıştayı Ş.Urfa'da gerçekleşti

Şanlıurfa'da, GAPSEL 4. Yönlendirme Komitesi ve Sürdürülebilirlik Çalıştayı toplantısı gerçekleştirildi.

Abone ol

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Toplantı Salonu'nda, GAPSEL 4. Yönlendirme Komitesi ve Sürdürülebilirlik Çalıştayı yapıldı.

GAP BKİ Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz başkanlığında düzenlenen toplantıya çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GAP BKİ Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz, çalıştayın, sel riskini azaltma, sel risk haritalarının hazırlanması ve sel risk yönetim konuları sürdürülebilirlik ekseninde ele aldıklarını belirterek, "GAPSEL, Ekonomik ve sosyal uyum alanında Türkiye-AB işbirliği genel çerçevesi kapsamındaki proje, AB ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından eş finansman ile yürütülmektedir. Projenin toplam bütçesi 17,2 milyon Euro olup, bütçenin 14 milyon Euro'su AB finansmanına, 3,2 milyon Euro'su Türkiye finansmanına aittir.

Projenin birinci bileşeni olan 'Sosyal Destek ve Fiziksel Planlama Yatırım Hibe Programı' 21 adet sosyal, 16 adet fiziksel hibe projesini kapsamakta olup, 30 tanesi tamamlanmıştır. Sel felaketlerinin bölgede daha az etki bırakmasını sağlayacak çalışmalarda bulunacağız. Konu ile ilgili tüm kurumların sorumlulukları göz önüne alınacaktır. Şanlıurfa da yapacağımız bu çalıştay aramızdaki fikir birlikleri ile farklı ve yaralı sonuçlar doğuracaktır"
dedi.

Toplantı daha sonra görüş alışverişinde bulunularak devam etti.