BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Niğde'de kursiyerlerin sertifika heyecanı

Niğde Belediyesi bünyesinde kurulan, NİĞMEK'ten başarıyla mezun olan kursiyerlerin düzenlediği sergi izleyenlerden büyük beğenisini topladı.

Abone ol

NİĞMEK bünyesinde açılan Ebru ve Takı Tasarım kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Niğde Belediyesi Hüdavent Hatun Sosyal Salonunda yapılan törene Niğde Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Belediyesi Başkanı Faruk Akdoğan, NİĞMEK bünyesinde açılan kursların devam edeceğini, meslek edindirme kursları adı altında başlatılan kurslarla insanların kişisel becerilerini ortaya çıkartmak istediklerini söyledi. Bu çerçevede açılan kurslarla Ebru sanatının yaşatılması ve bugünlere nasıl geldiyse bugünden sonraki nesillere de aynı şekilde aktarılması gerektiği vurgulayan Başkan Akdoğan, “Yine takı tasarım kursunu NİĞMEK çerçevesinde açtık. Niğde Belediyesi olarak hemşerilerimizin isteklerini de yerine getiriyoruz. Bunlardan bir tanesi aşçılıkla ilgili bir kurs. Önümüzdeki günlerde bu kursumuzu açacağız. Yine web tasarımla ilgi kurs açarak tamamladık. Bilgisayarlı Ön Muhasebe kursu açtık. Talep edilen her alanda Niğde Belediyesi olarak kurs açacağımızı belirtiyoruz” dedi.

Kalifiye eleman yetiştirme konusunda da önemli adımlar attıklarını belirten Başkan Akdoğan, “Özellikle organize sanayimizdeki müteşebbislerimizin ihtiyacını karşılamak açısından, kalifiye eleman yetiştirebilmek için İstanbul’da bir firmayla yaptığımız görüşme sonucu ilgili firma, Niğde Belediyesine 20 adet tekstil makinesi bağışlayacak. 20 tanede Niğde Belediyesi olarak biz alım yaptıktan sonra aynı anda 40 gencimizin meslek edinmesini sağlayacağız. Organize sanayinde tekstil üzerine faaliyet gösteren fabrikalarımızın eleman ihtiyacını karşılamak üzere böyle bir kurs açmayı planladık.

Niğde’mizde yetişmiş elemanın sayısını arttırmak için böyle bir ihtiyacın olduğunu sanayicimiz bize belirtti. Çevremizdeki değişik illerden, kalkınmada öncelikli 3. derecede il olması nedeniyle Niğde’mize taşınmak isteyen bir takım fabrikalar var. Bu fabrikaların sahipleri de şunu diyor; ‘Bize yetişmiş eleman verebilir misiniz?’ Temin edebilir misiniz? Bu nedenle tekstil üzerine açacağımız kursu biz çok önemsiyoruz. Dışarıdan ilimize 3-4 tane fabrikanın taşınabilmesi ilimizin ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Hangi alanda olursa olsun, hangi çerçevede olursa olsun biz Niğde Belediyesi olarak, değişik alanlarda kurslar açmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum”
şeklinde konuştu.

Sertifika töreninin ardından Vali Barut, Başkan Akdoğan ve Rektör Görür tarafından serginin açılışı yapıldı. Protokol üyeleri kursiyerlerin el işlerini beğeniyle gezdi.