BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.410,87
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Robotlar spor dünyasını ele geçirdi

Japonya’da yapılan bu robot insanlara karşı masa tenisi oynayabiiliyor!

Abone ol

Japon firması Omron masa tenisi oynayabilen bir robot geliştirdi. Daha öncede buna benzer robotlar yapılmıştı ancak Omron firmasının yaptığı bu robot insanlar gibi masa tenisi oynayabiliyor.

Daha önce masa tenisi oynayan robot girişimleri yapılmış ancak geliştirilen protiplerin tamamıyla oynanan oyunlar kısa ve zevksiz olmuştu. Omrun firmasının yarattığı bu robot ise uzun rallilere ve heyecanlı bir oyuna ayak uydurabiliyor. 600 kg ağırlığa ve 2.7metre boya sahip bu robot 3 bacak ile yere oturtuluyor.

Firmanın hissetme ve kontrol etme teknolojisine ait geliştirmeleri bünyesinde bulunduran robot, karşısındaki rakibin aldığı pozisyona göre kendi pozisyonunu belirliyor ve şuta karşılık veriyor.

Karşısındaki rakibi topa vurduktan sonra hızlıca topun hızını, ivmesini ve düşeceği yeri hesaplayan robot, nasıl bir şiddet ile ve nasıl bir karşılama yapması gerektiğini belirleyip rakibe topu geri gönderiyor. Robotun en güzel yanlarından birisi ise karşısına herhangi boyuta sahip hangi insan gelirse gelsin kendini otomatik olarak rakibe göre ayarlaması. Yani robotun karşısına bir çocuk da geçse uzun boylu bir insanda geçse oyun keyifle devam edebiliyor.

Masa tenisinde rakip tanımayan o robotun masa tenisi oynadığı o videoyu izlemek için