BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google Glass’a yeni rakip 'Toshiba Glass'

Toshiba, direk olarak Google’ın akıllı gözlüğüne rakip olarak planladığı yeni ürünü Toshiba Glass’ı, CEATEC 2014’de gösterdi.

Abone ol

Tüm teknoloji firmaları giyilebilir cihazlar pazarına girmek istiyor ama az saıda firma kendisine Google gibi bir teknoloji devini rakip olarak seçiyor.

Daha önce bu alanda en iddialı ürünler olarak Sony’nin SmartEyeglass’ını ve Çin’li firma Baidu’nun Baidu Eye ürününü görmüştük. Şimdi benzer bir ürün tanıtımı sırası, “Toshiba Glass” ile bir diğer Japon devinde.

Toshiba şu anda Japonya’da devam etmekte olan en büyük tüketici elektroniği fuarlarından biri olan CEATEC 2014’de akıllı gözlük ürünü Toshiba Glass’ı gösterdi. Henüz prototip durumunda olan gözlük için teknik özellikler ve fiyat yok belki ama deneyenler ürünün Google Glass’dan hafif olduğunu belirtiyorlar.

Toshiba Glass’ın özelliği aslında gözlük sapında herhangi bir teknoloji olmaması, tüm olay sapa takılan parçada bitiyor. Üzerinde mini bir projektör bulunan parça, bir tarafı yansıtıcı özelliğe sahip sağ camı ekran olarak kullanıyor. Ayrıca parçanın üzerinde kamera da bulunmuyor, yani Toshiba Glass ile fotoğraf veya video çekemiyorsunuz.

Gölüğün başka bir özelliği ise batarya ve işlemci gibi tüm parçaların, bir kablo ile gözlüğe bağlanan ve belinize takılan ana modülde olması. Gözlüğün kendisi böylece görecekli olarak daha hafif kalabiliyor. Toshiba bu yöntemi seçmesinin sebebi olarak, gözlüğü öncelikli şekilde B2B işler için düşünmelerini gösteriyor. Yani artırılmış gerçeklik uygulamaları kullanacak mühendisler, sanatçılar, pilotlar gibi profesyoneller için planlanmış bir cihaz Toshiba Glass. Projeksiyon modülünün gerekirse bir güvenlik gözlüğüne de adapte edilebilir olması da bu yöndeki niyetlerini belli ediyor zaten.

Google Glass’ı oldukça zorlayacağa benzeyen Toshiba Glass’ın fotoğraflarına