BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.442,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Rize'ye hemşehri 'hediyesi'

Erdoğan, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevinden Rize Valiliği’ne atanan Seyfullah Hacımüftüoğlu’na yeni makam aracı gönderdi.

Abone ol

BaŞbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevinden Rize Valiliği’ne atanan Seyfullah Hacımüftüoğlu’na yeni makam aracı gönderdi.

Vali Hacımüftüoğlu, eski makam aracının sürekli arıza yaptığını, konuyu ilettiği Başbakan’ın da yeni makam aracı gönderdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın talimatı ile Başbakanlığa ait 2006 model ’Mercedes S 350’ otomobil Rize Valiliği emrine tahsis edildi. Rize’ye getirilen otomobili Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu makam aracı olarak kullanmaya başladı. Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevini sürdürürken Rize’ye atanan Seyfullah Hacımüftüoğlu, Valiliğe ait 1998 model Mercedes’in sürekli arıza yaptığını belirterek, şöyle dedi: “Bir toplantı için gittiğim Trabzon’dan dönüşte makam aracım arıza yaptı. Otomatik vites 2’den 3’e geçmedi. 3’üncü vitese geçtiğinde ise 2’nci vitese alamadık. Bir süre yolda kaldık. Rize’ye ayıp olmasın diye flamayı ve resmi plakayı çıkarıp, sivil plaka taktık. 40 dakika süren Rize-Trabzon arasındaki 75 kilometrelik yolu 1.5 saatte katettik. Sonunda araç 3’üncü viteste kaldı, 60 kilometre hız yaparak Rize’ye ulaştık. Sürekli arıza çıkardığı için değiştirmek gerekiyordu. Sağolsun Başbakanımızın talimatı ile Valiliğimize yeni bir araç gönderildi.”